5 gewoontes die slecht voor je huid zijn!

Vrijwel bijna iedere vrouw doet haar best om de huid goed te verzorgen., right? Sommigen doen het zelfs iets te veel en dat kan minder goed uitpakken voor je huid. Erger nog; het kan onbewust je huid beschadigen. Betrap jij jezelf ook op onderstaande dingen?

Te vaak

Te vaak je huid reinigen kan leiden tot een zeer droge en gevoelige huid. Je wast namelijk de natuurlijke beschermlaag eraf die je huid speciaal aanmaakt. Hierdoor wordt je huid alleen maar gevoeliger voor de invloeden van buitenaf. Maximaal twee keer per dag is meer dan voldoende en kies bewust voor milde producten.

Eraan zitten

Je kunt het vaak niet laten; plukken aan je eigen huid. Aan dat ene bultje die je in de ochtend op je huid ontdekte of de mee-eters op je neus. Toch is het echt het beste om dit soort dingetjes met rust te laten. Een schoonheidsspecialist weet met dit soort kwaaltjes wel raad.

Te weinig

Het te weinig wassen van je huid kan weer een tegenovergesteld effect geven. Poriën raken verstopt en onzuiverheden komen opzetten. Ook als je een keer geen zin hebt om te reinigen na een laat avondje stappen, moet je het toch gaan doen. Je huid zit ‘s nachts in een herstellende fase. Het herstellen van onzuiverheden en wondjes gaat natuurlijk minder vlekkeloos met een ongereinigde huid.

Peeling/ scrub

Plaats maken voor een nieuwe huid is altijd goed. Je huid krijgt weer een healthy glow en een nieuwe kans. Maar hou in de gaten dat je huid ongeveer 25 tot 30 dagen nodig heeft voor celvernieuwing. Scrub je te vaak, dan verstoor je dit proces en dat kan tot irritaties leiden. 1 keer per week is voldoende.

Extra

Veel vrouwen denken dat het wel snor zit met een goede reinigingsroutine. Maar net als je haar wekelijks een haarmasker verdient, heeft je huid dit ook nodig. Verwen je huid naast je nachtcrème ook met een serum voor extra herstelkracht. Een wekelijks masker doet ook wonderen en geeft je huid een extra boost voor de komende dagen van de week.

[showocproducts id=7941,7990,7715]

Bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.