5 grote fabels over huidverzorging

In de wandelgangen worden vaak de raarste dingen geroepen over huidverzorging. Hier komen een paar bekende fabels op een rij!

Een paar keer per week scrubben

Soms hoor je wel eens dat vaak scrubben zorgt voor een egale huid. Dat is absoluut niet waar. Scrubben zorgt er alleen voor dat dode huidcellen worden verwijderd. Doe je dit te vaak, is er een kans dat je de huid beschadigd. Na een scrubsessie heeft de huid namelijk even de tijd nodig om te herstellen. 1 keer per week is meer dan voldoende.

Een vette huid heeft geen crème nodig

Veelal wordt gedacht dat een vette huid geen crème nodig heeft. Het wordt dan toch nog vetter? Nee, zeker niet! Huidtypen worden namelijk onderscheiden door de mate talg die geproduceerd wordt. Een vette huid bevat dus meer talg dan een droge huid. Daarnaast meten we het vochtgehalte. Het vochtgehalte is weer iets totaal anders dan talg. Een vette huid kan dus ook een vocht tekort hebben. Een vette huid heeft dus ook zeker verzorging nodig. Talgregulerende crèmes zijn een echte aanrader voor de vette huid en een hydraterende crème is altijd goed!

Alleen met water reinigen is het beste

Water heeft alleen een verfrissende eigenschap en geen reinigende eigenschap. Draag je dagelijks make-up, dan heb je echt make-up verwijderende en reinigende producten nodig. Tegenwoordig zijn er wel wonderdoekjes verkrijgbaar zoals de MakeUp Eraser. De MakeUp Eraser is een doekje met een speciale weeftechniek die de in staat is om de huid te reinigen. Dan zeg ik JA! Maar een gewoon washandje met warm water is niet voldoende.

Dag- en nachtcrème is het zelfde

Absoluut niet waar! Een dagcrème heeft een voedende en beschermende werking zodat je huid de dagelijkse invloeden kan weerstaan. Een nachtcrème heeft daarentegen een herstellende werking. De huid is ‘s nachts in een rustfase en kan een extra diepvoedende en herstellende boost goed gebruiken.

De huidverzorging moet afgestemd worden op de leeftijd

Goede huidverzorging heeft niets met leeftijd te maken. Niet iedereen heeft op dezelfde leeftijd dezelfde huidtype. Verzorgingsproducten koop je dus op basis van de behoeften van je huid.

Bron foto

Één reactie

  1. UnicornDamien schreef:

    Een vette huid heeft juist vaak een vocht tekort en stoot daarom alleen nog maar meer olie uit. Om dus te voorkomen dat je huid gaat glimmen of vettig wordt, altijd ‘s ochtends moisturzen! Een pas gemoisturizete huid is de meest gezond uitziende huid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.