5 manieren om je foundation aan te brengen

Een ding in beautyland dat altijd hot is én blijft: het vinden van de juiste foundation en de manier waarop je deze het meest natuurlijk kunt aanbrengen. Er zijn hiervoor verschillende opties, die wij vandaag eens nader gaan bekijken!

MAKE-UP SPONS

make-up-sponsBeautyblender Original € 19.95 // Real Techniques Bold Metals Miracle Diamond Sponge € 11.95 // Beautyblender Pro € 19.95 // Inglot Pro Blending Sponge € 17.00 // Make-up Studio Perfect Blending Sponge Bright Pink € 10.90 // Real Techniques Miracle Complexion Sponge € 5.99 

Een aantal jaar geleden was daar ineens een gek sponsje in de vorm van een ei waarmee we onze foundation moesten gaan aanbrengen. Nu jaren later is de make-up spons niet meer uit de beautywereld weg te denken. Vooral de vorm is wat deze manier van aanbrengen van foundation heel aantrekkelijk maakt: de onderkant van de spons is ideaal voor het aanbrengen van foundation op de grote oppervlakken zoals wangen en voorhoofd en met de puntige bovenkant kun je goed bij de wat meer moeilijk bereikbare plekjes rondom de neus en ogen. Een make-up spons is zowel droog als vochtig te gebruiken, als je deze vochtig maakt zal deze uitzetten en groter worden. Met deppende bewegingen krijg je met een make-up spons een heel mooi natuurlijk en egaal resultaat.

Nadelen
– een spons neemt veel foundation op, is dus niet heel zuinig in gebruik
– moet goed schoongemaakt worden, kan gauw een bron van bacteriën worden
– moet om de paar maanden vervangen worden vanuit hygiënisch oogpunt

STIPPLING BRUSH

stippling-brushSigma F55 Small Duo Fibre Copper € 21.95 // EcoTools Stippling Brush € 12.99 // Jack’s Beauty Line 11 Make-Up Stippler € 29.90 // Inglot Makeup Brush 27TG € 30.00 // Real Techniques Stippling Brush € 14.49

Een stippling wat? De stippling brush is als het ware de opvolger van de gewone platte foundationkwast en is populair vanwege het mooie, natuurlijke en luchtige resultaat dat deze kwast geeft. Een stippling brush is (vaak) voorzien van zwart/witte synthetische haren die niet heel dicht op elkaar zitten, waardoor deze een luchtig en niet heel dekkend resultaat geeft. De stippling brush kan gebruikt met zowel creamy, poeder als vloeibare foundation.

Nadeel
Geeft geen heel dekkend effect (kan voor sommigen nadeel zijn)

BUFFER KWAST

buffer-brushInglot Makeup Brush 16BJF € 25.00 // Morphe Brushes Gun Metal Collection G6 Flat Buffer € 19.99 // Sigma F80 Flat Kabuki Copper € 28.95 // Milani Foundation Brush € 15.99 // Bdellium Tools Pink Bambu 957 Precision Kabuki € 9.50

De buffer kwast is te herkennen aan de platte bovenkant en dicht op elkaar staande haartjes waardoor deze een mooi dekkend en zogenaamd airbrushed effect geeft. Met de bufferkwast maak je ronddraaiende bewegingen waardoor het eindresultaat mooi egaal en streeploos is.

Nadeel
Geeft behoorlijk dekkend effect (kan nadelig zijn als je dat niet mooi vindt)

FOUNDATION KWAST

foundationbrushSigma F60 Foundation € 21.95 // Inglot Makeup Brush 21T € 23.00 // EcoTools Foundation Brush € 10.99 // Bdellium Tools Maestro 948 Slanted Foundation € 11.50 // Barry M Foundation Brush € 6.75 // Jack’s Beauty Line 10 Make-Up Soft € 34.90 

Dan de ouderwetse foundationkwast, die we waarschijnlijk allemaal wel kennen en die bijna ieder merk in het assortiment heeft. De foundationkwast is een simpele platte kwast waarmee je je foundation met strijkende bewegingen aanbrengt. Deze kwast is de laatste jaren een beetje de populariteit verloren aan de buffer- en stipplingkwast.

Nadeel
Geeft gauw strepen

VINGERS

foundationvingersDe meest goedkope en simpele manier of all times is natuurlijk het aanbrengen van foundation met de vingers. Dit doe je als het ware op dezelfde manier waarop je je dagcrème aanbrengt: je doet een beetje foundation op de rug van je hand en brengt het vervolgens met deppende en kloppende bewegingen op je gezicht aan. Door de warmte van je vingers smelt de foundation als het ware samen met je huid waardoor het effect heel natuurlijk is.

Nadelen
Resultaat kan gauw onregelmatig zijn
Niet heel hygiënisch
Geeft geen heel goede dekking
Je gebruikt gauw meer foundation

Q: Wat is jouw favoriete manier van het aanbrengen van foundation?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.