5 tips om gezond en snel bruin te worden!

Bruin, bruiner, bruinst! Tegenwoordig willen we het allemaal; een perfect gebruind huidje. Tomatenrood en worteloranje is zó jaren negentig en dat kan écht niet meer! Langzamerhand worden we weer bewuster met eten en denken we beter na over schadelijke invloeden. Ook van de zon. Liggen knetteren en bakken is helemaal uit. We willen een mooi kleurtje maar wel op een verantwoorde manier. 5 tips om gezond en snel bruin te worden!

Oké, het eerste waar ik het over ga hebben noem ik niet eens een tip. Iedereen weet inmiddels dat smeren met een factor onmisbaar is bij het zonnen. Laten we een fabeltje maar meteen uit de lucht helpen dat je met factor 50 niet bruin kunt worden. Believe it or not ook met factor 50 word je bruin maar dan een stuk verantwoorder! Smeer je minimaal een half uur voordat je de zon in gaat in zodat je huid de tijd krijgt om het op te kunnen nemen.

Tip 1: Voeding

Eet jezelf gezond én bruin! Ongeveer 75% van de vrouwen heeft een vitamine D tekort. Vitamine D heeft o.a. een positieve werking op onze botten maar ook op de zon! Vitamine D geeft van binnenuit ook zonbescherming en vermindert de kans op huidkanker. Ga je op zomervakantie? Begin een aantal weken vantevoren met het innemen van extra vitamine D. Dit kan dagelijks met een tablet als supplement maar kan ook uit voeding gehaald worden. Vette vis is hiervan een goed voorbeeld!

Tip 2: Op het water

Vaak worden mensen die op wintersport zijn geweest echt poepie bruin. Daar is maar 1 verklaring voor: weerkaatsing. Het wit van de sneeuw weerkaatst het zonlicht. Hetzelfde effect creëer je door te dobberen met een luchtbed op het water. Goed insmeren is hierbij echt een must want je kleurt/ verbrandt hierdoor sneller en door de verkoelende werking van het water heb je dat minder snel in de gaten!

Tip 3: Beweging

Echt liggen bakken in de zon geeft een onnatuurlijk effect. Wanneer je beweegt in de zon word je van alle kanten egaal bruin. Beach tennis in het water is een echte aanrader!

Tip 4: Na middag

Vermijd de zon in zijn heetste uren. Dat is tussen twaalf en drie uur. Als je lekker vanaf drie uur in de middag in de zon gaat zitten, is de zon vaak wat zachter. Het is makkelijker uit te houden en de zon is na het middag uur iets minder schadelijk.

Tip 5: Fake it!

Ben je niet zo’n zon liefhebber? Met een fake tan kom je ook al een heel eind! Zo creëer je in een handomdraai een mooi kleurtje zonder de schadelijke invloeden van de zon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.