3 tips/weetjes over het wassen van je haar die je (misschien) nog niet wist!

We doen het allemaal minimaal 1x per week en misschien zelfs iedere dag: je haar wassen. Zo’n routineklusje waar je niet dagelijks bij stilstaat maar toch zijn er mischien een aantal handige tips en weetjes die ervoor zorgen dat je net even iets liever bent voor je lokken!

DE JUISTE VOLGORDE
9 van de 10 dames brengen eerst shampoo, dan conditioner en dan pas het verzorgende masker aan, but no! Het zit namelijk zo: met het gebruik van shampoo gaan de haarschubben open staan en een conditioner sluit deze weer. Als je je masker als laatste aanbrengt zijn de haarschubben dus gesloten en neemt het haar het niet goed op. Dus: eerst shampoo, dan het masker en dan conditioner it is!

NIET TE RUIG 
Je haar druppelt behoorlijk nadat je het gewassen hebt en dan ga je natuurlijk even lekker ruig met de handdoek eroverheen om het droog te maken. Nooo! Wat je beter kunt doen: je haar voorzichtig uitknijpen met je handen zodat het meeste water eruit is en vervolgens kun je het met een zachte handdoek voorzichtig en zachtjes droog deppen. Ook die tulband op je hoofd waar je mee rondloopt terwijl je je make-up doet is niet heel fijn voor je haar: je kunt het het allerbeste aan de lucht laten drogen en vervolgens eventueel de föhn erbij pakken.

MEER WATER, PLEASE!
Ja, het bestaat: je haar niet nat genoeg maken als je het gaat wassen. Dit resulteert in onverdunde shampoo waardoor je dus meer gebruikt en dit minder goed is voor je haar en portemonnee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.