Alles over colour correcting met concealer

Misschien denk je bij het zien van de titel van deze blog: colour correcting…., what?! Colour correcting is kort gezegd: het egaliseren van je huid door het wegwerken van vlekjes en kleurverschillen met gekleurde concealers. Vandaag vertellen we je er alles over!

DIT DOEN DEZE COLOUR CORRECTING CONCEALERS

Lavendelpaars: neutraliseert geel – ideaal voor het ophelderen van de vermoeide, doffe, gelige huid

(Mint)groen: neutraliseert roodheid – ideaal voor het camoufleren van littekens, donkerrode plekjes, puistjes en rosacea

Roze: camoufleert wallen/donkere en blauwe kringen en adertjes onder de ogen (vooral bij blanke huid)

Oranje: neutraliseert blauw – camoufleert wallen/donkere kringen bij een donkere huidskleur

Wit: werk als highlighter

Geel: neutraliseert paars – ideaal voor het verdoezelen van adertjes en donkere kringen (bij bijv. warme olijfkleurige huid)

Bruin: camoufleert bij een donkerbruine huidskleur en kan ook gebruikt worden als contourkleur

Blauw: neutraliseert oranje – ideaal voor het camoufleren van (zomer)sproetjes en pigmentvlekjes

HOE TE GEBRUIKEN

Het ziet er natuurlijk een beetje raar uit als je de zogenaamde colour correcting concealers op je huid aanbrengt en er vervolgens niets meer mee doet. Over de kleurcorrigerende concealers moet je daarom altijd met deppende bewegingen een huidskleurige concealer of foundation aanbrengen zodat de werking van de concealer niet verdwijnt, maar de kleur voor de buitenwereld niet zichtbaar is.

COLOUR CORRECTING PRODUCTEN

L.A. Girl Pro Conceal HD Concealer € 5.50
De 990 Orange Corrector is ideaal voor het camoufleren/neutraliseren van blauwe plekjes en oneffenheden bij de donkere huid

De 991 Yellow Corrector is ideaal voor het camoufleren van wallen/donkere kringen bij een warme huidskleur en verdoezelt blauwe adertjes/blauwe plekken.

De 992 Green Corrector is ideaal voor het verdoezelen ideaal voor het camoufleren/neutraliseren van rode plekjes en rode oneffenheden

Jeffree Star Cosmetics Magic Star Concealer €23,99

De Magic Star Concealer van Jeffree Star Cosmetics heeft een superdekkende, creamy maar tegelijkertijd ook lichtgewicht formule die al met één laagje dekkend is zonder cakey te worden. De concealer is er in neutrale tinten, maar ook in twee kleurcorrigerende tinten. Met de kleur ‘Green‘ camoufleer je roodheid in het gezicht en met de kleur ‘Peach‘ neutraliseer je donkere kringen onder de ogen, donkere vlekjes en acne littekens.

Make-up Studio Concealerbox € 20.90
De Make-up Studio Concealerbox heeft 6 verschillende kleuren concealer die je kunt gebruiken voor het verdoezelen van donkere kringen onder de ogen, het camoufleren van oneffenheden en het neutraliseren van blauwe (oranje concealer) en rode plekjes (groene concealer) en kleurverschillen. De kleuren uit het pallete kunnen eenvoudig met elkaar worden gemengd.  Verkrijgbaar in 01, 02 en 03.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.