Alles over Gellak: dé trend van het moment!

Een mooi kleurtje op je nagels die weken, of zelfs maanden lang blijft zitten zonder te beschadigen. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is dit tegenwoordig mogelijk met behulp van gellak.  Gellak is op het moment razend populair. Veel nagelstudio’s en schoonheidssalons bieden het al aan. Het is niet gek dat gellak zo populair is: wie wilt er nou geen prachtige nagels, en dat weken lang!

Wat is Gellak nou eigenlijk?

Gellak, ook wel soak off gel of gel polish genoemd, is een lak die de eigenschappen van een gel met die van nagellak combineert. Het lijkt veel op de gel die ze gebruiken voor gelnagels, alleen is gellak een stuk soepeler en dunner. Gellak beschadigt de natuurlijke nagel niet. De lak wordt net als een gewone nagellak op je nagels aangebracht, en daarna uitgehard onder een UV-lamp. De gel wordt hierdoor geactiveerd en zo komt er een keihard laagje op je nagels. Resultaat: prachtige nagels, tot wel 4 weken lang! De lak bladdert niet, beschadigd niet, en ziet er super strak en stevig uit. Gellak is een perfecte uitkomst voor mensen die geen verlenging op hun nagels willen, maar wel mooie verzorgde nagels zonder dat deze beschadigen. Nu kun je natuurlijk naar een salon gaan voor gellak, maar met de juiste producten kun je het ook prima zelf thuis doen! En net als met andere dingen geldt: oefening baart kunst.. Op internet zijn er velen soorten gellak te koop. Ook zijn er makkelijke starterspakketten te koop waar je meteen mee aan de slag kan!

Wat heb je nodig om zelf aan de slag te gaan?

Nagellakremover

– Vijl

– Bokkenpootje

– Buffer

– Primer

Base Coat

– Gellak naar keuze

Topcoat

– UV-lamp

– Optioneel: watjes, tissues, nagelriemolie, glittertjes, steentjes

Hoe kun je thuis zelf aan de slag met gellak?

– Maak je nagels goed schoon met nagellakremover (ook als ze niet gelakt zijn).

– Begin eerst met het verzorgen van je nagels: vijl ze naar gewenste vorm, en duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje.

– Gebruik vervolgens de buffer om het glanslaagje van je nagels er lichtjes af te halen. Dit zorgt ervoor dat de gellak beter pakt.

– Het lakken kan nu beginnen! Begin met de primer, dit zorgt ervoor dat de gel aan je nagels hecht.

– Lak ze vervolgens met de Base Coat, en laat je nagels uitharden onder de UV-lamp.

– Lak ze hierna met de kleur van je keuze, en laat ze weer uitharden onder de lamp.

– Optioneel: je zou je nagels nog kunnen versieren met diamantjes, glittertjes of steentjes. (wel even een transparante lak eroverheen en laten uitharden onder de lamp!)

– Last but not least: de topcoat! De topcoat zorgt ervoor dat de kleur niet beschadigd word. Ook weer even later uitharden onder de lamp.

– Je zou hierna je nagelriemen nog kunnen verzorgen met wat nagelriemolie. Ook kun je nog een watje/tissue over je nagels halen om de plaklaag te verwijderen.

En done! Gellak kun je dus ook prima zelf thuis doen!  Wees voorzichtig met verwijderen: laat je nagels weken in aceton, en haal de gellak voorzichtig eraf met wat watjes, je vijl en bokkenpootje.

Mocht je geen UV-lamp willen gebruiken (teveel aan UV-straling is schadelijk), zijn er ook verschillende LED-lampen te koop waar je je nagels onder kunt uitharden. Niet elke gellak kan onder een UV- en LED- lamp, laat je dus altijd goed informeren voor je iets aanschaft.

Heb jij al eens gellak geprobeerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.