Beauty ingrediënten uit je keukenkastje

Sommige beautyproducten kun je gewoon uit je keukenkastje tevoorschijn halen, handig als je even krap bij kas zit! We vertellen in dit artikel wat deze natuurlijke ingrediënten allemaal bevatten en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Citroen

Citroen is rijk aan fruitzuren en antioxidanten waaronder vitamine c. Vitamine c zorgt voor een goede aanmaak van collageen, dat ervoor zal zorgen dat je huid elastisch blijft. Het zuur zorgt ervoor dat je dode huidcellen verdwijnen waardoor je een frisse look krijgt. Citroen kan een beetje prikken maar dat heeft verder geen gevolgen. Zo kun je het citroensap ook met een beetje water mengen en dan pas op de huid aanbrengen. 

Kokosolie

Kokosolie is een natuurlijke olie die je naast het bakken van je kip ook kunt gebruiken als haarmasker. Kokosolie zorgt er namelijk voor dat je haar goed gehydrateerd wordt, waardoor het haar super zacht wordt. Het werk soms nog beter dan een conditioner! 

Avocado

Dit product kun je gebruiken als gezichtsmasker; avocado voedt en hydrateert je huid zodat je minder last hebt van een droge huid. Ook kun je het mengen met andere natuurlijke producten zoals honing om een dikkere substantie te creëren voor een masker.

Honing

Honing heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het ideaal te gebruiken is als reiniging of masker. Het helpt tegen bacteriën en ontstekingen en is daarom ideaal tegen puistjes en acne. 

The Make Up Spot

Deze producten worden vaak ook verwerkt in huidverzorgingsproducten door hun ideale werking. The Make Up Spot verkoopt ook veel producten met deze heerlijke natuurlijke ingrediënten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.