Contour en bronzer tegelijk gebruiken? Dat kan!

Een lekker zomers tintje én ook nog eens bepaalde delen van het gezicht die mooi geaccentueerd zijn. Wie wil dat nou niet? Tegenwoordig is het iets waar bijna iedereen wel van afweet: contouren. Een trend die ook in 2019 de uitgang nog niet gevonden heeft. De één contourt met specifieke contour creams en de ander doet het met een bronzer. Maar wat is het verschil precies? En is het gebruikelijk om beide tegelijk te gebruiken? The Make Up Spot houdt je updated.

Ontzettend veel cosmeticamerken bieden producten aan die gebruikt kunnen worden bij het contouren: van cream of powder contourkits, individuele poeders, contoursticks naar zelfs donker getinte vloeibare concealers die gebruikt worden voor contouren (ook wel sculpten genoemd). Maar ook bronzers worden hiervoor gebruikt. Kan het allebei eigenlijk wel tegelijk gebruikt worden?

Contour? Bronzer?
For those who didn’t met this fabulously trend yet, laten we even beginnen met uit te leggen wat contour en bronzer nu precies is en wat het doet. Contouren is allereerst het accentueren van bepaalde delen van het gezicht. Het zorgt ervoor dat er een illusie gecreëerd wordt van schaduw op het gezicht. Waarmee er bijvoorbeeld bij de kaak of neus de illusie gegeven kan worden dat deze smaller zijn. Mits goed uitgevoerd, kunnen de jukbeenderen als het ware ook een ‘lift’ krijgen. Je kunt door middel van contouring dus experimenteren met de vorm van je gezicht. Als we het hebben over bronzing, gaat het meer over het gezicht een mooie gezonde gloed geven. Vooral in de periodes dat de zon ietwat minder schijnt, kan dit zeker van pas komen. Het is begrijpelijk dat er verwarring kan ontstaan tussen contouring en bronzing, je kan immers beide soort producten toepassen op beide technieken.


Tegelijk gebruiken
Beide producten kunnen gebruikt worden om te sculpten, maar ook om te bronzen. Het ligt er maar net aan wat je precies bereiken wilt: wil jij een mooie basis leggen voor je make-up look waarbij er delen van het gezicht meer naar voren springen? Ga dan vooral aan de slag met het sculpten van het gezicht met bijvoorbeeld een contourkit of donkerbruine poeder. Wil je eerder af van een bleke uitstraling en gaan voor een mooie subtle glow? Gebruik dan een grote poederkwast en pak de bronzer zoals … erbij om op een zo natuurlijk mogelijke manier het gezicht net die aanzet te geven. Wil je beide bereiken? Dat kan! sculpt het gezicht en gebruik vervolgens de bronzer lichtelijk over de huid.

Als je precies wilt weten hoe het toegepast moet worden, lees dan even deze tekst.

Q: Waar houd jij je meer mee bezig? (Contour of bronzing)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.