Dankzij deze (beauty) tips slaap jij ook tijdens tropische nachten lekker!

hittegolf slapen

Het is eind juli en zoals het in juli hoort vallen volgens de uitdrukking de mussen bijna van het dak. Ja, en je kent ons Nederlanders: nu het eindelijk volop zomer is klagen we er natuurlijk graag over, want natuurlijk is het nu véél te warm. Maar met een thermometer die deze dagen bijna de 40 (!) graden aan gaat tikken weet je soms ook echt niet waar je het zoeken moet. Zeker op het moment dat je naar bed moet… Geen nood, met deze (beauty) tips slaap je ook deze nachten (hopelijk) als een roosje!

Lekker ontspannen slapen? This Works!

Je kunt natuurlijk heel druk gaan liggen woelen en alsmaar roepen dat het superwarm is, maar wat het beste werkt is rustig gaan liggen zodat je het ook meteen wat minder warm krijgt. Wat daarnaast heel fijne hulpmiddelen zijn om te ontspannen en lekker in slaap te vallen: de This Works sleeping producten.

hittegolf slapen
This Works Deep Sleep Shower Gel – This Works Sleeping Mask – This Works Sleep Balm – This Works Deep Sleep Pillow Spray

Bijvoorbeeld de This Works Sleep Balm is een 100% natuurlijke balsem met aromatherapeutische eigenschappen die helpt ontspannen en bevordert een goede nachtrust. De Deep Sleep Pillow Spray die is voorzien van een awardwinning, natuurlijke aromatherapeutische geur met een mix van lavendel, vetiver en kamille die een heel rustgevende werking heeft op lichaam en geest en zorgt dat je minder onrustig bent.

Dan nog het bijbehorende This Works Sleeping Mask op en op naar dromenland!

Naar bed met aftersun

hittegolf slapen
Hampton Sun Hydrating Aloe Continuous Mist – Skin79 Aloe Aqua Soothing Gel – Too Cool For School Coconut Pure Soothing Gel

Ook al heb je geen seconde in de zon gezeten: als je je voor het naar bed gaan even insmeert met een beetje aftersun of een verkoelend skincare product heeft dat een heerlijk verkoelende werking! Voor een extra-extra verkoelend effect: zet je aftersun in de koelkast!

Take it easy, take a (warm) shower

Na al dat gezweet en geplak is er toch niets fijner dan ‘s avonds onder een koude douche te stappen…. Ho, stop! Dat líjkt inderdaad zo, maar als je het niet nóg warmer wilt krijgen, kun je beste een (lauw)warme douche nemen. Dat moeten we misschien even uitleggen.

hittegolf slapen
Pixi Rose Body Cleanser – Grown Alchemist Body Cleanser: Chamomile, Bergamot & Rosewood – Korres Santorini Shower Gel – Björk and Berries Botanist Body Wash

Wanneer je onder een koude douche stapt zal je lichaam er daarna alles aan doen om de temperatuur weer op te warmen, terwijl dit na een (lauw)warme douche niet nodig is. Toch die knop maar iets meer de warme kant op vanavond!

Nog een paar onmisbare tips:

hittegolf slapen
  • vermijd alcohol voor het slapengaan, hierdoor gaat je lichaamstemperatuur alleen maar omhoog. Ga dan liever voor een kop (lauw)warme thee, dit heeft namelijk hetzelfde effect als (lauw)warm douchen. Wanneer je een (lauw)warm kopje thee neemt gaat je lichaamstemperatuur tijdelijk wat omhoog waardoor je lichaam zich aanpast en je lichaamstemperatuur laat dalen waardoor je lichaam afkoelt.
  • doe wat ijsklontjes in een washandje om bijvoorbeeld je voorhoofd, nek, knieën en voeten lekker koel te houden
  • zorg ervoor dat alle elektrische apparaten (ja, dus ook je mobiel!) uit de slaapkamer zijn. Deze geven namelijk superveel warmte af én wanneer ze uit de buurt zijn, zul je merken dat je meteen ook veel meer ontspannen bent. Win-win!
  • lig je altijd het liefst helemaal opgekruld in de foetushouding? Probeer eens met je armen en benen gespreid te slapen, dat is een stuk koeler!
  • het klinkt misschien een beetje idioot, maar als je koelkast en/of vriezer groot genoeg is: doe je dekbed/kussen er even in! Hoe koel wil je het hebben!

Sweet dreams!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.