De beste dagcrèmes voor verschillende huidtypes

Dat het belangrijk is om je huid goed te verzorgen weten we ondertussen, overigens is het net zo belangrijk is om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Een goede skincare routine vinden die werkt voor jouw huid is soms nog best een uitdaging, hier kunnen wij je hopelijk een beetje bij helpen. Laten we beginnen bij een dagcrème, het vinden van de voor jou ideale dagcrème kan best moeilijk zijn. Eerst moet je namelijk bepalen wat voor huidtype je hebt. Weet je niet wat voor huidtype je hebt, lees dan even deze blog.

Huidtype

Het is belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt omdat veel dagcrèmes specifiek voor een huidtype gemaakt zijn. Wanneer je een vette huid hebt en je gebruikt een crème voor een droge huid kan dit bijvoorbeeld de poriën verstoppen. Het is dus belangrijk om de juiste dagcrème te gebruiken.Tegenwoordig zijn er zoveel dagcrèmes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je dat je de juiste dagcrème voor jouw huidtype gebruikt?
Vaak is het handig om reviews te lezen van mensen. Kijk in die reviews vooral naar wat voor huidtype de reviewer heeft. Heeft deze persoon dezelfde huidtype als jij en geeft deze een crème een goede review, misschien is deze dan het proberen waard. Natuurlijk werkt niet elke crème hetzelfde voor iedereen. Lees daarom meerdere reviews en bedenk bij jezelf wat je wilt dat een crème doet. Wil je een glow hebben nadat je de crème hebt aangebracht of wil je er juist mat uitzien?

Tegenwoordig heb je op veel webshops filters waarmee je de juiste dagcrème kan vinden. Je kan bijvoorbeeld aanvinken dat je een crème voor een gemengde huid zoekt en ook helpt bij grove poriën. Zo wordt de zoektocht naar de juiste dagcrème al een stuk makkelijker.

Droge huid

Een droge huid kan erg vervelend zijn, zeker wanneer er schilfertjes ontstaan en de huid trekkerig aanvoelt. Een goede dagcrème is daarom ook heel erg belangrijk en kan je huid veel verbeteren. Vaak is het fijn om naast een crème ook een nog olie of serum te gebruiken voor extra hydratatie.

J. One Jelly Pack 50 ml
Deze crème is niet alleen een perfecte dagcrème maar kan ook gebruikt worden als primer. Deze crème heeft een jelly textuur en zorgt ervoor dat je huid er voller en gehydrateerd uitziet.

First Aid Beauty Hello Fab Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer
Dit is een crème die niet alleen hydrateert maar ook zorgt voor een mooie glow waardoor je droge huid er onwijs goed uitziet

Vette huid

Ook met een vette huid is het belangrijk om een goede dagcrème te gebruiken. Helaas gaat een vette huid vaak gepaard met acne. Gelukkig zijn hier veel crèmes voor om dit tegen te gaan. Een goede dagcrème kan ook helpen bij het mat houden van je gezicht gedurende de dag. 

Alpha-H Clear Skin Daily Hydrator Gel
Dit is de perfecte crème wanneer je last hebt van een vette huid met onzuiverheden. Deze crème werkt ontstekingsremmend en antibacterieël.

Embryolisse Émulsion Hydra-Mat Gezichtscrème
Deze crème zorgt ervoor dat je de hele dag mat blijft, zorgt voor hydratatie en helpt bij het absorberen van overtollig talg.

Gemengde huid

Vaak is de beste oplossing voor een gemengde huid om verschillende crèmes te gebruiken voor verschillende plekken op je gezicht. Word je snel vettig in je T-zone? Gebruik daar dan een crème voor de vette huid. Dit is soms wat meer werk en het is logisch als je hier niet altijd tijd voor hebt. Gelukkig zijn er ook crèmes voor een gemengde huid die voor heel je gezicht werken. Misschien kan je in je avond routine wat meer tijd besteden aan je skincare.

Mario Badescu Buttermilk Moisturizer
Dit is een crème voor de gemende en gevoelige huid. Het een lichtgewicht en zachte crème met een anti-aging werking.

Embryolisse Lait-Crème Concentré Gezichtscrème 75 ml
Een favoriet van vele. Deze crème is samengesteld uit natuurlijke producten en geschikt voor mensen met een gemengde huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.