De top 10 powervrouwen van grote beauty merken

Er zijn inmiddels veel grote beauty-empires met een vrouw aan kop. And we should be proud! Dit zijn de vrouwen die onze beauty toekomst veranderd hebben! Die er nét een schep bovenop deden en van zich lieten horen! We hebben het hier over de merken waar wij gek van zijn: Anastasia Beverly Hills, Sugarpill en Pixi. Omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is, highlight The Make Up Spot voor jou de top 10 powervrouwen van 10 grote merken!

Zo’n 100 jaar geleden werd er nooit gedacht dat de rol van de vrouw zo drastisch zou veranderen. Velen bleven liever in de comfortzone van de tijd, afwachtend en meevarend met de stroming. Velen vrouwen vonden dat het tegendeel bewezen moest worden en zij hebben heel veel invloed gehad op onze toekomst. Vandaag staat in het teken van de solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de gehele wereld. Ook op het gebied van beauty is de rol van de vrouw ongelooflijk sterk en brengt het alle beautylovers samen.

Anastasia Beverly Hills

De kick-off van de lijst is één van grootste en meest bekende beautymerken ter wereld: Anastasia Beverly Hills. Opgericht in 1997 door wenkbrauwgoeroe Anastasia Soare, ookwel de “Eyebrow Queen”. Haar doorbrak kwam doordat zij in 2000 wenkbrauwproducten ontwikkelde gebaseerd op de Golden Ratio Eyebrow Shaping Method. Waar zouden wij toch zijn zonder deze geweldige technieken?

Bron foto Anastasia Soare

Real Techniques

Bij Real Techniques is er niet sprake van één, maar twee outstanding oprichtsters. We hebben het hier over Samantha en Nicola Chapman, twee make-up artiesten die eigenlijk van jongs af aan al bezig zijn met make-up. Zij wisten de ladder van succes te beklimmen en zichzelf neer te zetten als twee gerespecteerde make-up artiesten. Nadat hun Youtube channel Pixiwoo in 2010 zo’n 30.000 subscribers bereikte, zag in 2011 de Real Techniques brush collectie het licht. Vanuit dit punt groeide het bedrijf alsmaar en met de dag nog steeds.

Bron foto Samantha / Nicole Chapman

Gerard Cosmetics

Het merk that slays all the way! Jennifer Gerard heeft Gerard Cosmetics opgericht vanuit een pure passie voor make-up en het actief vinden van oplossingen voor everyday make-up blunders. En het is haar gelukt om ons gelukkig te maken met make-up waar het meer draait om kwaliteit dan kwantiteit.

Pixi by Petra

De genious achter Pixi is make-up artiest Petra Strand, een merk dat inmiddels geliefd is over de hele wereld. Petra ontwikkeld innovatieve multitasking producten die het beste uit iedereen moet halen, zonder dat er te veel tijd verloren gaat in je skincare routine. Een win-win situatie dus!

Bron foto Petra Strand

Lipstick Queen

Een tijd geleden sloeg het internet even helemaal door vanwege de color changing lipsticks van Lipstick Queen. Nu de hype wat afgezakt is, kan de focus meer gelegd worden op dat Poppy King met haar merk Lipstick Queen nog meer te bieden heeft aan de wereld. Lipstick Queen is het resultaat van de zoektocht naar de perfecte lipstick!

Bron Foto Poppy King

The Balm

Het merk dat zich inmiddels heel goed weet te onderscheiden met hun superleuke sixties design: The Balm. Wat voor oprichtster Marissa Shipman ooit begon als producten ontwikkelen in haar keuken, groeide uit tot het grote merk dat het nu is.

Bron foto Marissa Shipman

First Aid Beauty

Een hele vette huid of een ontzettend droge huid. First Aid Beauty begrijpt maar al te goed dat iedere huid haar eigen behoeftes heeft. Lili Gordon, de oprichtster van First Aid Beauty, kreeg hier vanwege haar gevoelige huid vaak mee te maken. Producten die effectief, veilig, verzorgend maar ook goed aanvoelde waren schaars. Nu nam zij in 2009 het heft in handen en kwam FAB aan het licht. For those who want to feel FABulous.

Bron foto Lili Gordon

Sugarpill

Voordat Suger Pill ontstond, was er in de clubscene veel vraag naar gewaagde en levendige kleuren make-up. Oprichtster Amy Doan zag in hoeveel animo ervoor was en begon, naast dat zij haar punk modelijn verkocht, ook met het verkopen van felle toneelmake-up. Dit evolueerde in haar eigen cosmeticamerk met eigen levendige formules en kleuren in een schattig jasje.

Bron foto Amy Doan

Essie

De kans is groot dat je regelmatig een nagellakje van Essie tegekomt in de winkel(s). Het aanbod van de Essie nagellakjes is heel breed, waardoor het bijna niet te missen valt. Essie is opgericht in 1981 door Essie Weingarten en inmiddels staat het bekend als leider in luxueze nagelsproducten.

Bron foto Essie Weingarten

OFRA

OFRA is een erkende naam in de beautywereld. Gecreëerd door therapeute en makeup artist Ofra Gaito, die in 1979 haar intrede in de beauty industrie. Naast dat het in de Verenigde Staten inmiddels jarenlang de grootste leverancier is voor meer dan 750 cosmetische scholen en salons, heeft OFRA ook een klantenkring weten op te bouwen bestaande uit celebrities en beroemdheden.

Bron foto Ofra Gaito
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.