Dit doet voldoende water drinken voor jouw uiterlijk

water

Al die theorieën over het drinken van water doen je jezelf misschien afvragen of het werkelijk ook wel wat doet voor de huid. Bij de één is het een wereld van verschil en de ander merkt er niks van. Nu de summer days onderweg zijn, gaat zo’n koud glas water er vaak met gemak in. Dan is het ook wel zo lekker om te weten wat voor voordelen al het water wél op jouw uiterlijk heeft, toch?

1. Een natuurlijke cleanser

Natuurlijk is tegenwoordig the way to do it. En over het algemeen weten wij allemaal dat water drinken beter is dan continue frisdrank achterover gooien. Want, in tegenstelling tot frisdrank, zorgt voldoende water in het lichaam ervoor dat alle afvalstoffen en voedingstoffen in het lichaam goed getransporteerd kunnen worden. Dus al die toxische stoffen die het lichaam dagelijks aanmaakt, zullen op deze manier makkelijker uit het lichaam verdwijnen. Én zonder al die toegevoegde suikers in het water, wordt het ook niet opgeslagen in je lichaam als ‘onnodig vet’. Eigenlijk een win-win situatie dus!

2. Het zorgt voor een mooie huid

Er zijn ontzettend veel theorieën over of het drinken van water ook werkelijk voor verbetering van de huid zorgt. Bij de één is het een wereld van verschil en de ander merkt er amper wat van. Is dat dan afhankelijk van de hoeveelheid water die je binnen krijgt, in hoeverre de huid onzuiverheden heeft en ligt het dan ook aan jouw voedingspatroon? That’s for sure. Ons lichaam bestaat voor 80% uit water en eigenlijk is water een hele belangrijke basis voor het juist functioneren van alle organen in het lichaam. Dagelijks verlies je vocht door je ademhaling, transpiratie maar ook door naar de wc te gaan. Aangezien de huid ons grootste orgaan is, is het belangrijk om de vochtbalans van de huid op peil te houden, zowel intern als extern.

Zorgt het dan ook echt voor een mooiere huid? In principe wel. Door water te drinken laat je tenslotte frisdranken (die de boosdoeners kunnen zijn voor jouw huid) links liggen.

3. Sterkere nagels

Eeew! Brekende en scheurende nagels, dat is nogal rampzalig. En wij zijn er allemaal al wel een keer mee geconfronteerd; de één helaas net wat vaker dan de ander. Nagels die afbreken of waar een scheur in onstaat, kan allemaal afhankelijk zijn van een te kort aan vocht. Voldoende water drinken zorgt er dus voor dat de nagels strong and healthy zijn! Net zoals jijzelf natuurlijk.

4. Belangrijk voor mooi haar

Ook water is een mega belangrijke basis voor een prachtige coupe. Voldoende vocht naar binnen krijgen heeft óók invloed op jouw haargroei. So stay hydrated folks!

5. Ogen

Eyes are the windows to our soul is wat ze zeggen, toch? Maar wat nou als jij geïrriteerde droge ogen hebt, dat zou dan niet zo goed zijn in dit geval. Gelukkig kan je daar wat aan doen (en al helemaal vermijden) door gewoon goed te drinken! De ogen moeten het traanvocht continue verversen en daar heeft het voldoende vocht voor nodig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.