Waarom en hoe je een peeling gebruikt

wat is een peeling?

Niemand wordt vrolijk van lelijke plekjes als puistjes en roodheden. Dit kun je oplossen door af en toe een peeling te gebruiken. Een peeling werkt bijna hetzelfde als een scrub. Alleen wat is een peeling en wat zijn de verschillen tussen een peeling en een scrub?

Wat is een peeling?

Een peeling kun je vergelijken met het effect van een scrub. Het verschil tussen een peeling en een scrub zijn de stoffen. Een scrub heeft korreltjes waarmee je de oude huidcellen verwijdert en een peeling bevat natuurlijke chemische stoffen die oude huidcellen verwijderen. Door de nieuwe huidcellen wordt je huid egaal en zacht. Met een peeling kunnen ook oppervlakkige rimpels worden verzacht en sporen van acne verwijdert worden. Een peeling is vooral geschikt voor plekken waar de huid iets dunner is, zoals bijvoorbeeld het gezicht. Dingen die een peeling niet kan is de zichtbaarheid van littekens verminderen, de grootte van de poriën beïnvloeden en een facelift effect geven.

Het gebruiken van een peeling

Elke peeling heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Laten we als voorbeeld de Pixi Hydrating Milky Peel gebruiken. Van deze peeling breng je een dun laagje aan op een gereinigde huid waarbij je het gebied rondom de ogen vermijd. Laat de peeling 2-3 minuten zitten. Op deze manier kunnen de natuurlijke chemische stoffen in de peeling de oude huidcellen verwijderen. Masseer daarna zachtjes de huid en spoel de peeling af.

Verschillende peelings

Je hebt verschillende peelings die je kunt gebruiken. Je hebt een peeling met alphahydroxyzuur (AHA) en met salicylzuur (BHA). Peelings met AHA bevatten glycolzuur en worden gezien als oppervlakkige of medium peelings. De peeling met AHA hoort regelmatig gebruikt te worden voor het beste resultaat. Peelings met BHA worden minder gebruikt, maar kunnen wel heel effectief zijn. Van een peeling met deze stoffen krijg je minder irritatie en deze heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Onze favoriete peelings

wat is een peeling?
First Aid Beauty Fab Skin Lab Resurfacing Liquid 10% AHA Alpha-H Micro Cleanse Super ScrubPixi Hydrating Milky Peel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.