Dit is hoe je nagels het beste groeien

groeien

Bijna iedereen heeft er weleens last van gehad: nagels die snel afbreken of niet eens groeien. Als je van jezelf geen mooie lange nagels hebt is het super vervelend als ze snel afbreken of niet eens groeien, zo kun je nooit eens stralen met mooie, lange gekleurde nagels. Door middel van deze tips blijven je nagels mooi, hard en gaan ze eindelijk groeien! 

De geluksvogels

Niet iedereen heeft last van dit probleem en juist op die mensen zijn we jaloers… Ze kunnen zelf hun nagels een mooie kleur geven en het ziet er meteen fantastisch uit. Wij moeten eerst langs de nagelsalon om ervoor te zorgen dat het überhaupt ergens op lijkt. Maar niet getreurd want door deze handige trucjes heb je binnen no-time mooie, lange en stevige nagels!

Je nagels lakken

Als je erg dunne nagels hebt is het handig om ze toch te lakken, dat geeft ze een dikker laagje waardoor ze minder snel zullen afbreken of scheuren. Geef ze een mooi kleurtje of laat ze gewoon lekker transparant. Door je nagels regelmatig te lakken worden je nagels steviger en zullen ze in de loop van de tijd ook beter groeien.

Nagelriemolie

Nagelriemolie is een product dat helpt bij het groeien van je nagels, het zorgt ervoor dat je nagelriemen verzorgd blijven waardoor je nagels kunnen groeien. Het werkt in principe net zo als bij je haar. Je moet je hoofdhuid goed blijven verzorgen en de juiste aandacht geven om je haar gezond te houden waardoor het dus ook groeit. Dit geldt in principe ook voor je nagels, je nagelriemen zijn dus superbelangrijk bij het groeien van je nagels. 

Nagelverharder

Naast dat je je nagels kunt lakken met gewone nagellak kun je ze ook verzorgen met nagelverharder. Dit zorgt ervoor dat je nagels harder worden en dus minder snel zullen afbreken. Nagelverharder is vaak doorzichtig en je ziet er niets van maar het doet ondertussen wel zijn werk.

groeien
Barry M All in One Nail Paint
€ 4,50
groeien
Orly Nail Defense
€ 14,95
groeien
Orly Tough Cookie 18 ml
€ 18,95 

Niet knippen!

Gooi je nagelschaartje en knipper maar de deur uit,want die heb je niet meer nodig! Als je gezonde en lange nagels wilt moet je ze vooral niet knippen. Hierdoor beschadig je je nagels en zullen ze sneller afbreken. Ook ontstaan er vaak hoekjes of puntjes waardoor je nagel snel kan afscheuren. Pak de vijl maar uit de kast,want dat is je nieuwe beste vriend!

Vijlen

De vijl is je nieuwe beste vriend; vijlen is goed voor je nagels omdat ze door de vijl niet snel zullen beschadigen of afbreken. Door je nagels te vijlen maak je je nagels mooi recht en verwijder je alle hoekjes waardoor deze niet snel zullen afscheuren. Wel is het belangrijk om maar één kant op te vijlen. Anders splijt je nagel als het ware en beschadig je ze alsnog. 

groeien
Barry M nagelvijl 2
€ 1,75
groeien
Margaret Dabbs Crystal Nail File
€ 15,60
groeien
Inglot Nail File (180/180) – Orange
€ 4,99 

Supplementen

Als je niet zo veel tijd hebt om je nagels goed te verzorgen of je ziet niet voldoende resultaat, kun je ook kiezen voor supplementen. Deze zijn vaak ook goed voor je haar en je huid, als je deze ook wat extra aandacht wil geven zijn supplementen erg handig. Je nagels zullen er niet sneller van groeien, maar worden harder en er zullen minder snel afbreken. 

Niet meer bijten!

Het allerbelangrijkste is dat je van je nagels afblijft, je moet daarom ook niet meer je nagels bijten. Dit is een van de voornaamste redenen dat je nagels niet zullen groeien. Als je niet van je nagels af kunt blijven kun je er eventueel Byte op doen. Dit is een product dat voor velen vroeger echt een nachtmerrie was; je kreeg het vroeger namelijk vaak op je duimnagels tegen het duimen. Door dit vieze spul op je nagels te smeren zul je vast niet meer je nagels bijten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.