Dit moet je weten voordat je de zon in gaat

De zomer is aangebroken en dat betekent dat we onze huid moeten gaan beschermen tegen de zon.  Zo kun je niet vaak genoeg zonnebrandcrème opsmeren om je huid te beschermen, maar is het ook belangrijk om je huid de juiste aandacht te ná het zonnen. Wij vertellen je waarom!

Lippenbalsem met SPF

Het is niet alleen belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, maar ook je lippen moet je goed beschermen. Je lippen moeten niet alleen goed gehydrateerd maar ook beschermd blijven. Het is daarom belangrijk om een lippenbalsem te kiezen die SPF bevat en je lippen beschermt tegen schadelijke UVA en UVB-straling.

Zonnebrandcrème

Iedereen weet dat zonnebrand helpt bij het beschermen tegen de zon, toch zijn er veel verwarringen over wat zonnebrand doet voor je huid. Zonnebrand bevat SPF wat je huid beschermt tegen schadelijke UVA en UVB-straling. Zonnebrand zal er niet voor zorgen dat je niet bruin wordt, wat vaak wel gedacht wordt. Het zal er wel voor zorgen dat je niet rood wordt na een heerlijk dagje zonnen. Ook is er veel verwarring over de hoeveelheid SPF die je zonnebrand moet bevatten.

SPF

De afkorting van SPF is Sun Protection Factor oftewel de hoeveelheid zonbescherming in bijvoorbeeld zonnebrandcrème. SPF geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen de zon als je zonnebrandcrème op hebt. 

  • lage beschermingsfactor: SPF 6 tot 10
  • matige beschermingsfactor: SPF 15 tot 25
  • hoge beschermingsfactor: SPF 30 tot 50
  • zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+

Als je dus niet snel verbrand is een lage of matige beschermingsfactor geschikt, als je heel snel verbrand heb je een hoge tot zeer hoge beschermingsfactor nodig om je huid goed te beschermen terwijl je heerlijk aan het strand ligt. 

Aftersun

Het is niet alleen belangrijk om je huid te beschermen tijdens het zonnen, maar ook ná het zonnen. Het kan zijn dat je huid een beetje geïrriteerd raakt door de zon, dat kan ook haast niet anders want het heeft veel te verduren gehad. Je wilt dan natuurlijk dat je huid na het zonnen kalmeert en heerlijk afkoelt. Het is daarom ook erg belangrijk dat je je huid na het zonnen de juiste verzorging geeft en gebruik maakt van een heerlijke aftersun. Een koude douche helpt al voor het afkoelen maar dat is natuurlijk maar voor even, een aftersun trekt in je huid en kalmeert de huid na het zonnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.