Do’s en Don’ts met het gebruik van SPF

SPF

Als het goed is maakt iedereen in de zomer gebruik van producten met SPF, maar het is daarbij wel belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt om je huid te beschermen tegen de zon en stralend jong te houden. Wij geven je een aantal SPF do’s en don’ts die deze zomer goed van pas zullen komen! 

DO

Gebruik genoeg zonnebrand; een glas vol zonnebrandcrème is precies de goede hoeveelheid die je moeten opsmeren tijdens het zonnen. Vergeet sommige delen van je lichaam niet in te smeren zoals je voeten, handen, oren en je nek. Om de twee uur moet je je weer met dezelfde hoeveelheid goed insmeren, vooral als je gezwommen hebt in de tussentijd.

DON’T

Waarschijnlijk berg je je zonnebrand na de zomer goed op zodat je deze na de winter weer kunt gebruiken, maar let goed op de vervaldatum. De vervaldatum is superbelangrijk als je het product nogwilt gebruiken. Gebruik geen zonnebrand of andere SPF die al over de datum zijn, deze producten beschermen je namelijk niet meer goed tegen de zon. 

DO

Bespaar je geld en ga eventueel voor een wat goedkopere zonnebrand, de prijs van de zonnebrand bepaalt namelijk niet hoe goed het product is maar wat er allemaal in zit. 

Een duurdere zonnebrand is dus niet gelijk beter dan een wat goedkopere variant. 

DON’T

Gebruik in de zomer niet alleen make-up met SPF erin, dit zal je niet gezicht namelijk niet genoeg beschermen tegen de zon. Gebruik ook een dagcrème of zonnebrand met een hoge SPF factor erin om je huid mee te beschermen.  

DO

Houd je er niet zo van om uren in de zon te liggen, maar kies je liever een plekje in de schaduw? Smeer je dan alsnog goed in! De zon kan ook in de schaduw namelijk nog erg krachtig zijn. Ook als je even het water in gaat is het belangrijk dat je je goed ingesmeerd hebt want ook in het water kun je goed verbranden. Kies dan eventueel ook voor een waterproof zonnebrand. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.