Simpele grijze smokey eye

Een smokey eye is met zijn verleidelijke en mysterieuze eigenschappen een van mijn favoriete ooglooks. Onterecht heeft de smokey eye het imago te ingewikkeld of tijdrovend te zijn.

Met de juiste tips heb je een smokey eye in een handomdraai gecreëerd. Doe je mee?1

1. Begin met een oogschaduwbasis. Zeker omdat we met donkere kleuren te werk gaan is het extra belangrijk dat alles mooi op zijn plek blijft zitten.

2. Als eerst trek je zwart lijntje tegen je wimperrand aan. Wees niet te voorzichtig, je brengt hierna toch oogschaduw aan. Mijn nieuwe favoriet is het Bourjois Contour Clubbing Waterproof oogpotlood. Blijft zitten als een huis!

3. Daarna ga je verder met een overgangskleur in de arcadeboog. Het liefst een matte bruine tint met een warme ondertoon. Hierdoor zullen de grijze kleuren straks nog beter uitkomen.

2

4. Vervolgens breng je over je gehele bewegende ooglid een zilvergrijze kleur aan uit bijvoorbeeld het Sleek iDivine Bad Girl palette.

5. De volgende kleur die ik aanbracht is donkergrijs, uit hetzelfde palette. Begin bij je buitenste ooghoek en werk het door naar de arcadeboog. Belangrijk is om de kleur goed te blenden met de overgangskleur in de arcadeboog. Bouw de kleur naar wens op.

6. Tot slot blend je alle kleuren nog een keer samen, tot er van de bruine kleur bijna niets meer te zien is.

3

Eyeliner is optioneel (maakt de look iets ingewikkelder). But I can’t live without! Heb je wat meer moeite met het zetten van een streepje, dan kan een stifteyeliner een goede keuze zijn.

4

Voor een nog meer smokey effect breng je ook wat donkere oogschaduw op je onderste wimperrand aan.

5

6

En dan is dit de uiteindelijke look!

Houd jij van smokey eyes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.