Hoe voorkom je beauty winter kwaaltjes?

Ja ja, het wordt weer kouder. De herfst is in volle gang en voor je het weet is het al weer winter! Niet alleen aan de temperatuur en het weer ga je het merken, maar ook aan je lichaam. Tijdens de koude dagen gaat je lichaam automatisch ‘bezuinigen’ en dat betekent dat de bekende winter kwaaltjes weer tevoorschijn kunnen komen! Heb jij dan ook last van droge lippen, schrale huid of kloofjes? Dan heb ik hier voor jou de oplossing!

Pluizig haar

Zodra het vochtiger wordt in de lucht, ontstaat er een trend waar liever niemand aan mee doet; pluis haar. Kijk dan maar eens om je heen. Ik denk dat dan wel 80% van de mensen op straat hier last van heeft. Vooral diegenen met krullend haar. Hoe kun je pluizig haar een beetje onder controle houden? Zorg dat je na het wassen en vóór het fohnen je haar steviger maakt met haarschuim. Dit geldt voor alle haartypen trouwens. Het haar krijgt naast extra stevigheid ook een beschermlaagje. Een klein beetje serum na het stylen doet ook wonderen.

Droge gebarsten lippen

Kies in de koude maanden voor een sterkere lippenbalsem. De traditionele variant is vaak gemaakt van minerale vetten die alleen bescherming biedt en de lippen soepel maakt. In de winter heb je dus een lippenbalsem nodig die niet alleen aan het oppervlak blijft maar dieper de huid indringt. Op deze manier worden je lippen gehydrateerd en herstellen de barsten sneller. Kies dus voor extra verzorgende balsem die niet gemaakt is van minerale vetten.

Droge handen

Onze handen worden het meest blootgesteld aan de kou. Een schrale huid of zelfs een gebarsten huid is hierdoor niet ondenkbaar. De conclusie; smeren, smeren en nog eens smeren! Niet smeren op een blauwe maandag maar een paar keer per dag! Smeer je handen in voordat je naar buiten gaat, wanneer je weer thuis bent en meteen nadat het in aanraking is gekomen met water. De rubberen handschoenen voor de afwas zijn niet voor niets uitgevonden, haha! Draag ook wanneer je naar buiten gaat handschoenen. Ze zorgen niet alleen voor warmte maar bieden ook bescherming!

[showocproducts id=7605,4228,5002]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.