How to: wenkbrauwen in model brengen

Als je de voor jou meest fijne producten hebt gevonden voor het bijtekenen van je wenkbrauwen, ben je al een heel eind maar het begint natuurlijk allemaal met de juiste vorm. Daarom vandaag alles over het in model brengen van je brows!

GET A GOOD PINCET
Zoals bij alles begint ook het in shape brengen van je wenkies met goede tools, zorg dus voor een goed pincet. Een goed pincet wil zeggen: eentje die scherp is, schuin aflopende punten heeft en niet te vergeten: schoon is. Als je pincet niet scherp (meer) is zul je zien dat het epileren veel lastiger en pijnlijker wordt.

Pincet-artikel

PREPAIR YOUR SKIN
Om ervoor te zorgen dat je makkelijk(er) kunt epileren is het handig van tevoren een warme douche te nemen of een warm washandje op de huid rondom je wenkbrauwen te deppen zodat de poriën opengaan. Om het vervelende gevoel van het epileren enigszins tegen te gaan kun je je huid ook een beetje verdoven met ijsklontjes.

EVEN BORSTELEN
Voor je aan de slag met je pincet is het handig je brows in model te kammen met een spoolie (wenkbrauwborsteltje). Als je de haartjes omhoog kamt wordt goed zichtbaar welke haartjes je moet verwijderen.

BEPAAL DE VORM
Voordat je driftig begint te plukken moet je eerst de vorm van je brows bepalen. Dit doe je door de eeuwenoude truck door een kwast of potlood langs je neus naar de binnenkant van je oog te houden, dan zie je de plek waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen. Het hoogste punt van je brow zie je door het potlood langs je iris te houden en het einde wordt zichtbaar bij de buitenste ooghoek. Oja, pluk niet (teveel) aan de bovenkant, dan heb je kans dat je de vorm teveel verandert.

shaope-brow
Nog een paar gouden tips: epileer haartje voor haartje en loop niet te hard van stapel. Kijk af en toe even in de spiegel of het allemaal nog goed gaat en je niet één dikke en één dunne brow hebt. Je kunt beter te weinig dan teveel weghalen, aangezien eenmaal verwijderde haartjes helaas niet terug toveren zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.