Is koffie goed voor de huid?

koffie

De een heeft nog nooit één sip van dit drankje gehad en de ander kan de dag er niet zonder mee beginnen. Koffie: iets dat al jaren beschouwd wordt als wondermiddel tegen die typische inkakmomenten midden op de dag. Toch spookt het bij velen wel de gedachte rond dat koffie niet zo goed is, maar is dat ook zo?

Het gaat misschien niet specifiek om koffie dat goed is voor de huid, maar om het bestandsdeel cafeïne dat in koffie (en in velen andere producten) zit. Dit is één van en misschien wel de populairste legale stimulant ter wereld. Door het consumeren van producten die cafeïne bevatten, krijgt het lichaam een soort tijdelijke wake-up call. Maar als dit intern zo is, hoe is dat dan als het aangebracht wordt op de huid?

Cafeïne in beautyproducten

Tegenwoordig wordt cafeïne in meer verwerkt dan alleen eten en drinken. Het is ook te vinden in verschillende soorten medicijnen. Dus dat het inmiddels ook toegepast wordt in beautyproducten, is niet raar. Cafeïne geeft ook de huid even een kick waardoor het wakkerder aanvoelt en is dus goed voor de vermoeide huid.

Producten voor een vermoeide huid

Niet alleen cafeïne zorgt voor een wakker gevoel van de huid, ook vitamine C doet de truc. The Make Up Spot heeft een ruim aanbod met producten voor een vermoeide huid. Take a look!

Björk and Berries Skin Awakening C-Serum

koffie

Een huid weer tot leven kunnen brengen, dat is wat dit serum beweert. Dit serum is voorzien van een grote dosis vitamine C en geeft de huid zijn gezonde gloed terug, doordat het de teint egaliseert en de huid beschermt tegen vrije radicalen. Het is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor een gehydrateerde huid.

This Works Light Time Open Eyes

koffie

De naam zegt het eigenlijk al: deze producten doen hun werk. De Light Time Lijn van This Works is geheel bedoeld voor het ‘wakker maken’ van de huid. De collectie bevat krachtige werkstoffen die slaaplijntjes en puffiness doen verdwijnen en jou ervan verzekeren dat je met een stralende huid de deur uitgaat. Dit product zorgt ervoor dat je de dag zonder opgezwollen ogen begint.

Tony Moly Pure Eco Bamboo Toner

koffie

Deze toner is één en al verfrissing. De Tony Moly Pure Eco Bamboo Toner is een oppepper voor de huid. Deze toner bestaat voor 96% uit bamboewater en zorgt voor een gezond uitziende en stralende huid.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.