Make-up tips voor de rijpere huid

Automatisch geef ik zonder er bij na te denken make-up tips voor de jongere huid. En dat terwijl er vast ook wel oudere lezers tussen zitten. Wist je dat je met make-up zo een paar jaartjes van je leeftijd af kunt toveren? Ik geef deze keer een aantal make-up tips voor de rijpere huid!

Tip 1: Goede basis

Kies voor goede verzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de rijpere uit. Rimpels kun je helaas niet voorkomen, maar met goede vochtinbrengende crèmes en serums kun je dit proces wel vertragen of uitstellen. Een goed verzorgde huid zorgt voor een gezonde uitstraling en is daarnaast een goede basis voor make-up.

Tip 2: Primer

Tegenwoordig zijn er fijne primers op de markt die grove poriën of grove lijnen een stuk minder zichtbaar maken. Vaak alleen deze primer op zich, zorgt al voor een egalere huidstructuur. Door een primer hecht een foundation ook nog eens als een tweede huid aan de huid.

Tip 3: Niet te veel bedekken

Less is absoluut more bij een oudere huid. Teveel foundation en concealer trekken de aandacht naar fijne lijntjes. Bedek alleen de gebieden die echt nodig zijn. Kies bij voorkeur een vloeibare foundation en geen poeder. Gebruik alleen matterende poeder op de T-zone.

Tip 4: Niet te veel glans

Glans trekt de aandacht. Subtiel highlighten is het antwoord. Highlight de bovenkant van je jukbeen in een c-vorm richting je slapen. Het gedeelte rondom de ogen krijgt hierdoor een optische lift. Breng geen glans aan op de oogleden en andere delen van het gezicht.

Tip 5: Zachte kleuren

Probeer zoveel mogelijk felle en harde kleuren te vermijden. Zachte kleuren ogen uiteindelijk veel vriendelijker en open. Felle kleuren benadrukken vaak onbewust oneffenheden van het gezicht.

[showocproducts id=8287,7276]

Bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.