Mascara verwijderen doe je zo!

Lange stevige wimpers willen we allemaal. Door middel van mascara kun je dit effect bereiken maar het eraf halen is net zo belangrijk om dit effect te kunnen blijven houden. Het is belangrijk om je mascara goed en zorgvuldig te verwijderen om je wimpers zo gezond mogelijk te houden. Wanneer je mascara niet goed verwijdert kunnen je wimpers afbreken of dunner worden. Het verwijderen van je mascara is ontzettend belangrijk daarom delen wij tips hoe je op verschillende manieren je mascara zo goed mogelijk kunt verwijderen.

Er zijn 6 verschillende methodes om je mascara netjes te verwijderen

  • Olie
  • Reinigingslotion voor je ogen
  • Babyshampoo
  • Vaseline
  • Cleanser voor het gezicht
  • Reinigingsdoekjes

Olie

Als er iets goed werkt om de make-up resten van je huid te verwijderen is het wel olie! Een voordeel van olie is dat het erg goedkoop is om aan te schaffen. Je kunt verschillende soorten olie gebruiken die gewoon uit de supermarkt komen, zo kun je denken aan olijfolie of kokosolie. Ook heb je oogmake-up remover pads met olie of oogreinigingsolie.

Reinigingslotion 

Reinigingslotion voor je ogen kun je kant en klaar in een fles kopen en is makkelijk te gebruiken. De varianten die olie, lotion en water bevatten zijn het beste om je mascara mee te verwijderen. Schud de fles goed voor je het op een wattenschijfje doet. 

Babyshampoo

Babyshampoo is ook een manier om je mascara van je wimpers te halen. Maak de ogen nat en masseer vervolgens een kleine hoeveelheid babyshampoo over je ogen. Dit prikt niet zoals gewone shampoo en werkt uitstekend om je mascara te verwijderen. 

Shop hier onze favoriete removers:

Embryolisse Lotion Micellaire Make-up Remover 250 ml
 

€ 19,95 

Face Halo Makeup Remover


€ 22,95

Vaseline

Bijna iedereen heeft wel een pot vaseline in huis. Je kunt met vaseline veel doen, het verbaast je daarom vast niet dat je ook je mascara ermee kunt verwijderen. Je kunt de vaseline met je vingers op je wimpers smeren en vervolgens in masseren. Verwijder vervolgens de vaseline met een doekje of een nat washandje en je wimpers zijn weer heerlijk schoon. 

Cleanser voor het gezicht

3-in-1 cleansers zijn speciaal gemaakt voor het gezicht én de ogen. Zo kun je gemakkelijk in een keer de make-up van je gezicht verwijderen. Het irriteert de huid en ogen niet en zorgt ervoor dat de mascara er gemakkelijk af gaat.

Reinigingsdoekjes

Ondanks dat reinigingsdoekjes niet net zo goed zijn als de andere methodes is dit ook een optie. Reinigingsdoekjes zijn handig als je snel of gemakkelijk je make-up wilt verwijderen. Reinigingsdoekjes maken de huid en wimpers niet echt schoon. Ze zorgen ervoor dat een groot deel van de make-up op het doekje beland maar verspreid als het ware ook het vuil. Ook kunnen je wimpers afbreken als je te ruwe doekjes gebruikt. Make-up doekjes zijn handig, maar gebruik ze alleen op een festival of als noodgeval. In je dagelijkse routine zullen ze niet veel goeds doen voor je huid en natuurlijk je wimpers.

Waterproof mascara verwijderen

Als het gaat om waterproof mascara is het verwijderen een stuk lastiger, vooral als het gaat om wat goedkopere mascara’s. Veel removers kunnen niet alle restjes waterproof mascara weg krijgen. Kies als alternatief voor een waterresistente mascara. Deze is veel eenvoudiger te verwijderen dan een waterproof mascara, waardoor de wimpers minder snel afbreken.

Make-up Studio Pro Lash Waterresistant Mascara


€ 16,90
The Balm Scuba Water Resistant Black Mascara


€ 19,00
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.