Meet Dian Collé: van stagiaire tot medewerker bij The Make Up Spot

Werken

De 20-jarige Dian Collé uit Woerden had altijd al haar hart liggen bij beauty. Zo hield zij zichzelf eigenlijk altijd wel bezig met make-up en evolueerde dit ook naar een eigen blog. Inmiddels zijn we jaren verder en is Dian werkzaam als medewerker bij enkele beauty websites. Ondanks dat haar opleiding niet beautygericht was, heeft ze zichzelf toch weten te omringen met hetgeen waar haar hart vol van is. Beginnend bij een stageplek en enkele jaren later haar werkplek: The Make Up Spot. In dit interviewartikel krijg je een kijkje achter de schermen van The Make Up spot vanuit de ogen van ex-stagiaire Dian Collé.

Waar komt de interesse voor beauty vandaan?

“Dat was bij mij op mijn 12e ontstaan. Ik was heel erg bezig met nagellak verzamelen en keek veel video’s op YouTube over nailart. Ooit las ik een blog over nagellak en dacht toen, dat wil ik ook gaan doen! En sindsdien begon ik met bloggen voor mijzelf. Ik ben toen meer de make-up kant ingedoken en mijn blog transformeerde langzamerhand meer naar een beautyblog. Dit heb ik zo’n twee jaar gedaan, maar dagelijks bloggen werd onrealistisch door school. Toen ik de opleiding Media en Communicatie ging doen, besloot ik mijn stages te combineren met beauty. In het tweede jaar maakte ik kennis met Beautyjournaal en in mijn derde jaar met The Make Up Spot.

Beauty is dus echt een hobby van jou. Hoe vaak houd je je er wekelijks wel niet mee bezig?

“Elke dag. Sowieso op Instagram volg ik eigenlijk alleen maar beauty accounts. Dus je ziet het echt om je heen. Ik heb geen vaste werktijden, dus als ik tijd heb en bijvoorbeeld een treinreis heb van 40 minuten dan werk ik aan dingen voor The Make Up Spot of Beautyjournaal. Dit heeft allemaal natuurlijk te maken met make-up.”

Werken

Hoe kwam jij terecht bij The Make Up Spot?

“Dat was eigenlijk wel grappig. Ik kende The Make Up Spot omdat ik op Facebook een keer een bericht zag over in-store shoppen tijdens de kerstperiode. Ik kwam daar met de intentie om te shoppen en dacht eigenlijk al snel dat ik hier wou gaan werken. Ik had hier gesolliciteerd als magazijn medewerker maar had niet begrepen dat het om werken overdag ging. Dit ging niet door school. Toen het moment aanbrak op mijn opleiding dat ik een stage moest gaan lopen, had ik het voorgesteld bij The Make Up Spot. Ik ging toen op gesprek en was al gauw aangenomen als stagiair. Als eerste onofficiële stagedag, werd ik gevraagd om te helpen bij het inpakken van de nieuwe Jeffree Star zomerlancering. Het was allemaal heel nieuw, het inpakken van bestellingen. Maar vooral het omringd zijn met make-up was erg leuk.”

Wat waren de werkzaamheden als stagiair zijnde?

“Er zat een verschil met waarmee ik begon en wat ik over het algemeen uiteindelijk deed. In het begin van de stage werkte ik vooral in het systeem, hier hoorde bijvoorbeeld het toevoegen van filters aan producten of het toevoegen van foto’s. Ik dacht toen: hier heb ik niet voor gestudeerd, maar deed ondanks dat toch mijn best. Langzamerhand kreeg ik er meer taken bij. Ik mocht nieuwsbrieven gaan schrijven en ging langzamerhand ook de klantenservice doen. Ook mocht ik SEO-teksten en blogartikelen gaan schrijven voor onder ander onze blog The Spot.”

En wat vond je van de sfeer?

“Aan het begin moest ik daar wel aan wennen. Ik zat daar met mijn baas Niels op kantoor en mijn bazin Chantal kwam af en toe langs. Het was vaak best wel stil. De omgeving waarin je zit maakt het wel weer goed: het is leuk ingericht en als ik nu op kantoor kom dan zijn er drie stagiaires aan het werk, wat heel leuk is.”

Wat vindt je leuk aan The Make Up Spot als webshop?

“The Make Up Spot weet zich te onderscheiden door het grote assortiment met veel buitenlandse merken die niet verkrijgbaar zijn in Nederland zoals Jeffree Star. Het zijn exclusieve merken die in een hoog segment zitten. Maar ook hun social media creëert een ‘The Make Up Spot’ feeling. Het lijkt meer op een persoonlijke pagina van iemand. Chantal maakt veel sfeerfoto’s zelf met eigen attributen waardoor de foto’s en het kanaal unieker worden. Dit is anders dan bij andere merken die vooral reposten en stockfoto’s posten.”

Wat heb je geleerd van jouw tijd als stagiair bij The Make Up Spot?

“Bij The Make Up Spot heb ik echt heel veel geleerd. Zo ook mijn schrijfvaardigheden. Doordat mijn bazin Chantal elke keer mijn nieuwsbrieven en teksten ging redigeren en ik het zelf vervolgens verbeteren moest, ging ik er op taal echt vooruit. Chantal nam echt de tijd om mijn tekst goed door te nemen. Ik heb bij The Make Up Spot dingen geleerd die ik niet op school leerde. Toen ik mijn mbo opleiding Media en Communicatie deed, begon ik heel blanco en wist ik niet zo heel veel. Inmiddels volg ik de opleiding Creative Business en merk ik dat ik voorloop op de rest van de klasgenoten omdat ik eigenlijk al werk met programma’s als Photoshop en Indesign. Dit zijn toch meer die doe-dingetjes en dit moet je onder de knie hebben. Ik heb geluk gehad dat ik twee lange stages heb gehad waarbij ik vooral met deze programma’s gewerkt heb.

Vanaf welk punt werd The Make Up Spot meer een baan voor jou?

“Eigenlijk direct na mijn stage. Mijn baas Niels vroeg toen of ik nog nieuwsbrieven voor hun kon maken omdat er nog geen nieuwe stagiaire was. Ik vond dit leuk om te doen en ben toen eigenlijk vast nieuwsbrieven gaan schrijven. ’s Avonds ging ik werken in het magazijn. Ik ben dus eigenlijk de hele tijd bij het bedrijf gebleven. Nu voelt het als werk maar ook weer niet want ik ben in mijn eigen omgeving aan de slag met iets wat met beauty te maken heeft. Ik heb uiteindelijk ook de taak gekregen om samen met Merlijn de besloten The Make Up Spot groep te beheren, dit is een groep waar mensen vragen stellen, tips delen en looks delen. Soms verschijn ik ook in de video’s van The Make Up Spot, waarin ik samen met een stagiair dan bijvoorbeeld producten test.

Wat zijn jouw leukste momenten bij The Make Up Spot?

“Één van de leukste momenten bij The Make Up Spot, is dat wij een tijd geleden Carmex lippenbalsem uit gingen delen in Amsterdam en Nijmegen. Het was heel gezellig om de hele dag door gratis lippenbalsems uit te delen aan mensen die je daarmee ook weer blij maakt. Het opnemen van video’s vond ik leuk, omdat ik dan producten kon testen en ook echt mijn mening kon geven. En om namens The Make Up Spot naar beauty evenementen te mogen, zoals het Pixi event. 

Mijn lievelingsmoment zal áltijd wel blijven wanneer er een nieuwe Jeffree Star collectie binnenkomt. Ik word dan zo blij om al die lipstickjes te zien, al die kleuren, de palettes. Het allemaal eigenlijk gewoon zien voordat al die andere mensen het zien. Daar word ik gewoon gelukkig van. Dan moet ik uiteraard ook gelijk wat kopen.”

Wat zijn voordelen van het werken bij The Make Up Spot?

“Ik vind het vooral fijn dat ik overal kan werken waar ik wil zonder dat ik persé op kantoor moet zijn. Ik deel in principe mijn eigen tijd in zolang er maar een aantal nieuwsbrieven per week komen. Maar aan de andere kant: ik ben wel altijd aan het werk. Als ik een gaatje heb dan denk ik al gauw: ik kan onderwerpen verzinnen voor nieuwsbrieven. Ook is het een voordeel dat ik mijn schrijfvaardigheden aan het verbeteren ben. Bij The Make Up Spot heb je veel vrijheid in het bepalen wat je doet. Er mag veel.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.