Melk in jouw skincare: de pro’s en con’s

Melk

Toetjes, yoghurtdrankjes, melk.. In de supermarkt liggen de schappen vol met zuivelproducten en dat terwijl het inmiddels al wel wat bekender is dat veel melk drinken niet persé zo gezond is. Dat geld ook voor huidverzorging producten, er zijn al velen ‘melkachtige’ producten op de markt. En wat zijn hiervan dan de voor- en nadelen?

Eeuwen geleden integreerde Cleopatra het gebruiken van melk in haar badroutine.. Hoewel zij ezelinnenmelk gebruikte, dacht zij door het gebruiken van melk ook echt dat de huid er jeugdig en gezond uit zag. En dat is dan ook niet gelogen, aangezien het gebruiken van melk in jouw skincare routine zeker zijn voordelen met zich mee brengt.

De voor- en nadelen

Zo’n melkbad kan best wel goed zijn voor de huid. En bij het ondernemen van zo’n bad moet je natuurlijk er niet aan denken om 120 liter melk leeg te gooien in je badkuip. Een melkbad wordt meestal gecombineerd met verschillende mineralen, oliën en toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan een bad waaraan zout, kristal en rozen in het bad zijn toegevoegd zoals bij deze post van @mamamedicine

Een milde exfoliant maar een gevoeligere huid

Melk- of bestanddelen van melk- zijn tegenwoordig in veel producten te vinden. Waarom zo’n melkbad eens in de zoveel tijd wel zo goed is en waarom het in producten voorkomt, ligt vooral aan de natuurlijke zuren. Zo zit er alfahydroxyzuur (afgekort AHA) in. Dit exfolieert de huid mild en vernietigd de dode huidcellen op de buitenste laag van de huid. Leaving you with baby soft skin. Toch is het belangrijk dat je na een melkbad alles goed afspoelt, deze natuurlijke zuren maken de huid namelijk gevoeliger voor UV-straling. Dus je zal je daarna goed moeten insmeren met een crème met voldoende SPF erin.

Hoe gevoelig het voor de huid is, ligt bij het gebruiken van milky producten natuurlijk ook aan in hoeverre concentraties er in het product zitten.

Lekker creatief zijn

Denk eens aan alle ingrediënten met voordelen voor de huid! Zoals bijvoorbeeld honing: onstekingsremmend én het zorgt er ook nog eens voor dat jouw huid voldoende vocht behoud na zo’n warm bad. Rozen(water), niet alleen zorgt dit er weer voor dat de huid zijn PH-waarde behoud en de natuurlijke zuurlaag van de huid niet al te erg beschadigd raakt. Of natuurlijk heerlijk ruikende oliën of kruidens die jou helemaal zen maken na lekker gedobberd te hebben.

Milky producten bij The Make Up Spot

Melk
Pixi Hydrating Milky Serum – Too Cool For School Coconut Milky Body ScrubPixi Hydrating Milky CleanserBurt’s Bees Almond & Milk Hand Cream

van de Pixi Hydrating Milky cleanser wat de huid zacht reinigt, de rijke handcrème van Burt’s Bees wat de droge huid optimaal weet te hydrateren, de Coconut Milky Body Scrub van Too Cool For School met échte stukjes kokosnootschaal en Braziliaans kokoswater voor extra verzorging én de Hydratin Milky Serum van Pixi: een echte superboost voor de huid. The Make Up Spot heeft een leuk assortiment met milky producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.