Nationale komkommer dag

Hoera, vandaag is het nationale komkommerdag! Komkommer is niet alleen heerlijk door je salade, maar wordt ook in veel (beauty) producten gebruikt. Dit komt omdat komkommer uit 95% water bestaat en bomvol zit met vitaminen, wat ideaal is voor de huid. Maar waarom is komkommer zo’n geliefd beauty product? Je leest het hier!

Hydratatie

Komkommer geeft je huid een echte hydratatie boost, dit komt omdat komkommer voor 95% uit water bestaat. Het vochtgehalte van de komkommer is dus perfect voor een flawless skinen wordt daarom in veel beauty producten gebruikt. 

Voedingstoffen

Komkommer zit boordevol voedingstoffen zoals magnesium, kalium, biotineen vitamine A en B1. Deze vitamines werken ook goed bij andere kenmerken zoals stressvermindering, dikker haar, UV-bescherming. Het sap van de komkommer werkt ook ideaal voor de huid en kan zelfs littekens en pigmentvlekken vervagen. De schil van de komkommer bevat de meeste vitaminen, dus verwijder die zeker niet van de komkommer! 

Verkoelend

De komkommer geeft een verkoelend effect en wordt daarom vaak op de ogen gelegd tijdens het ontspannen. Het werkt niet alleen verkoelend op de ogen maar voor de gehele huid, daarom wordt komkommer ook vaak gebruikt in after-sun producten. 

Komkommer is dus niet alleen heerlijk door je eten, maar ook ideaal voor je huid. Bedenk dus voordat je je komkommer in je salade doet of je hem niet wilt gebruiken voor een heerlijk skincare avondje!

 Producten van The Make Up Spot die komkommer bevatten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.