Natuurlijk mooi!

 

Tegenwoordig helpen cosmetische producten ons een handje voor om te zorgen dat iedereen het perfecte huidje kan evenaren. Natuurlijk worden natuurlijke ingrediënten toegevoegd hieraan maar eerlijk is eerlijk; op zijn puurst werken ze het beste. Ik laat je een paar natuurlijke producten zien die iedereen wel in de keuken heeft liggen. Stuk voor stuk kunnen ze wonderen verrichten voor je huid!

 

 

Honing:

 

Honing komt uit de raten van een bijenkorf. Het zit niet voor niets vaak verwerkt in crèmes en maskers want het heeft een positieve werking op de doorbloeding van de huid en werkt desinfecterend. Honing wordt ook vaak toegepast bij keelpijn, omdat het naast een desinfecterende werking ook een verzachtende werking heeft! Doe een paar schepjes volle yoghurt in een kom en meng deze met een theelepel honing. Breng deze aan op je huid en laat het 10 minuutjes inwerken. Spoel het af met lauw water. Resultaat: een goed gereinigde en doorbloedde huid!

 

 

Kamille:

 

Kamille wordt gewonnen uit kamillebloesem. Kamille is heel goed voor de gevoelige rode huid en een huid met zichtbare kleine adertjes. Het werkt namelijk verzachtend, kalmerend en zuiverend. Zet een grote pot thee en laat pure kamille goed intrekken. Pak een gastendoek (kleine handdoek) en maak hem vochtig met de thee. Laat het heel even afkoelen en leg deze een kwartiertje op je huid. Je geeft jezelf hiermee een home made kalmerende behandeling!

 

 

Lijnzaad:

 

Gebroken lijnzaad bevast slijmstoffen die in combinatie met kalkwater een verzachtende werking heeft.  Het is ook nog eens zuiverend, hoonlaagverwekend en goed voor de doorbloeding. Lijnzaad pakkingen worden regelmatig toegepast bij de onzuivere huid. Thuis kun je dit makkelijk zelf doen door een handje vol lijnzaad te laten weken in water. Breng deze als masker aan en laat het 10 minuten intrekken. Omdat lijnzaad hoornlaagverwekend is, is dit een goede voorbehandeling bij het verwijderen van puistjes en mee-eters.

 

 

Komkommer:

 

Komkommer is heel erg rijk aan vruchtenzuren, vitamines en mineralen. Komkommer werkt kalmerend, zuiverend en adstringerend. Adstingerend betekent in andere woorden: samentrekkend. Na een hete zomerdag kun je wat plakjes komkommer op je huid leggen om te kalmeren. Ook voor de huid met zichtbare poriën kan het wonderen verrichten. Het trekt namelijk de poriën samen waardoor deze iets minder zichtbaar worden!

 

Bron foto honing:

Bron foto kamille:

Bron foto linjzaad:

Bron foto komkommer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.