Nieuw jaar, nieuw uiterlijk!

Haha, de titel bedoel ik niet letterlijk hoor! Het is niet zo dat je elk jaar een complete transformatie moet ondergaan. Een nieuw jaar betekent; nieuwe kansen. Op het gebied van uiterlijke verzorging denk ik precies zo! Tijdens de feestdagen heb je waarschijnlijk wat meer make-up gedragen, meer (minder) gezonde snacks gegeten en misschien wat vaker een glaasje alcohol erbij gepakt. Je kunt het al wel raden; dit heeft effect op je huid. Nu je het nieuwe jaar in bent gegaan, heeft de huid weer een oppepper nodig. Met een aantal simpele tips, start je het nieuwe jaar met een fris uiterlijk!

Water

Deze tip is natuurlijk onmisbaar! Het vochtgehalte van de huid is zo belangrijk. Is deze verstoord, zie je dit gelijk terug in de conditie ervan! Helaas zijn de meest lekkere drankjes zoals koffie en alcohol vochtonttrekkend. Drink daarom elke dag minimaal 1,5 liter water. Kies je een keer voor koffie of alcohol, drink er dan een glas water bij.

Even geen make-up

De meesten koppelen aan de feestdagen nog een extra paar vrije dagen. Dit is een mooi moment om even back to basic te gaan. Draag een paar dagen geen make-up (of zo min mogelijk) en verwen jezelf, naast je dagelijkse verzorging, met een intensief herstellend masker.

Groene smoothies

Groene smoothies staan erom bekend dat ze door hun hoge concentratie vitamines en anti-oxidanten een enorm positief effect geven op de huid. Drink er een week lang elke dag eentje en je zult versteld staan! Je krijgt hierdoor meer energie en dit straal je ook uit. Geen fan van smoothies maken in de ochtend? Maak een grotere hoeveelheid in de avond om er vervolgens twee ochtenden van te kunnen genieten.

Peeling of scrub

Haal de oude huid eraf! Scrub de huid zodat de nieuwe cellen de kans krijgen om tevoorschijn te komen. Dit is natuurlijk niet iets wat alleen met nieuw jaar hoeft, een wekelijkse scrub doet wonderen.

Nieuwe producten

Misschien is het tijd om eens grondig door je verzorgingsproducten te gaan. Passen die nog wel bij de behoeften van je huid? Essentieel in je badkamerkastje zijn; make-up remover, facewash of milk, toner, dag- en nachtcrème.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.