Peel-off maskers toch niet zo goed?

Bijna iedereen kent ze wel: die handige peel-off maskers die je gemakkelijk na een tijdje van je gezicht kunt trekken. Superhandig voor als je niet zo handig bent met het eraf wassen van je masker en je de restjes hiervan vaak later nog op je kussens terugvindt. Maar zijn deze peel-off maskers eigenlijk wel zo goed voor je huid? Wij vertellen je het in deze super leerzame blog!

Je hebt verschillende peel-off maskers; de ene is gericht op het verwijderen van mee-eters en de andere weer voor het verwijderen van dode huidcellen. De handige peel-off maskers zijn in ieder geval in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. 

Sommige peel-off maskers bevatten een bepaalde lijmsoort waardoor deze zo goed blijven plakken en waardoor dus ook gemakkelijk de dode huidcellen blijven kleven aan het masker. Dit is alleen lang niet altijd goed voor je huid. Je kunt namelijk door deze maskers de beschermlaag van je huid meenemen, waardoor de huid enige tijd erg rood en pijnlijk kan zijn. 

Natuurlijk bevat niet elke peel-off masker deze lijm die je huid zodanig beschadigd maar moet je wel voorzichtig zijn met welke je kiest, vaak bevatten de hele goedkope maskers deze lijm. 

Dit zijn een aantal favoriete peel-off maskers van The Make Up Spot:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.