Perfect schone make-up kwasten

Stoffige, bruine, smerige make-up kwasten. We vinden het allemaal erg onhygiënisch om ze zo te gebruiken. Toch zijn we bijna allemaal schuldig. Het schoonhouden van je kwasten is zo een karwei! Toch is het verstandig om minimaal 1 keer per week je kwasten grondig te reinigen. Niet alleen voor de hygiëne, maar ook omdat je kwasten zo veel langer mee gaan. Veel make-up kwasten zijn erg prijzig, en het zou zonde zijn om ze te verwaarlozen.

Hoe maak je make-up kwasten schoon?

Er zijn meerdere methodes om je kwasten schoon te maken:

1: Uitspoelen met water en (baby)shampoo

Pak een bakje of schoteltje en meng wat water met een klein scheutje shampoo (zorg er wel voor dat het een milde shampoo is!) . Ga met de haren van je kwasten heen en weer, zodat alle make-up resten eruit kunnen stromen. Mochten er kwasten zo vies zijn dat je ze bijna niet schoon krijg, doe er een klein beetje olijfolie bij. Let er wel op dat het ijzeren gedeelte van de kwasten niet onder water komen te staan. Dit kan ervoor zorgen dat het gedeelte met de haren loslaat, of dat het gaat roesten. Breng ze vervolgens met je handen terug in vorm en laat ze drogen op een handdoek.

2: Make-up kwasten reiniger

Er zijn verschillende soorten make-up kwasten reiniger te koop. Dit is een soort schoonmaakmiddel speciaal voor je kwasten! Pak wat tissues, giet wat van de reiniger op een velletje en ga vervolgens met je kwasten heen en weer over de tissue. Je zal zien dat de make-up resten meteen lostlaten. Belangrijk is dat je niet vergeet de kwasten terug in vorm te brengen.

3: Reinigings-handschoen

Er zijn verschillende borstels en handschoenen om het schoonmaken van je kwasten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo heeft bijvoorbeeld Sigma een speciale ‘Brush Cleaning Glove’. Je handschoen bestaat uit verschillende ribbels en texturen, waar je gemakkelijk met je kwasten overheen kunt gaan zodat ze schoon worden en hun originele vorm terug krijgen.

Wat nogal eens vergeten word: niet alleen de haren maar ook de handvaten van je kwasten kunnen vies zijn! Maak ze schoon met alcohol, of een ander ontsmettend schoonmaakmiddel.

Vanaf nu geen vieze make-up kwasten meer!

[showocproducts id=2281,2416,2417]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.