Tips voor een gezonde lifestyle

Tegenwoordig zie je het heel veel om je heen. Een ‘gezonde’ lifestyle. Het lijkt alsof een groot deel onder ons een stuk bewuster is geworden met eten. Maar hoe houd je een gezonde lifestyle vol? Ook ik ben al een paar jaar bewust bezig met mijn lichaam en met wat ik eet. Ik ben absoluut geen expert, maar heb inmiddels wel een fijne balans gevonden waardoor ik het al een lange tijd prima volhoud! Hopelijk geef ik je met dit artikel de motivatie om het ook eens te proberen!

Het eerste waar ik het over wil hebben,  is dat een gezond eten absoluut geen dieet is! Vaak krijg ik de opmerking ‘ben je aan het afvallen ofzo?’ wanneer ik een zoet tussendoortje afsla maar wel een bakje yoghurt ga eten met wat noten. Het antwoord is bij mij altijd nee. Nee, ik wil niet afvallen. Op dat moment heb ik ook een beetje trek, maar kies ik gewoon iets anders om mijn lichaam weer energie te geven.

Ook is het belangrijk dat je er zelf 100% achter staat. Het heeft geen zin als je bij voorbaat al denkt dat het je niet gaat lukken. Dan is het jouw moment nog niet. Begin ermee wanneer jij zelf het vertrouwen hebt dat het je gaat lukken. Desnoods ga je het samen met iemand doen. Dan heb je altijd een buddy die jou kan steunen om door te gaan als het even tegen zit. Je mindset moet er dus naar zijn.

Van een op andere dag jezelf alle lekkernijen verbieden, werkt naar mijn gevoel niet. Gezond zijn kan ook in combinatie met af en toe een snack. Vroeger deed ik dit ook regelmatig en hield ik het slechts een week vol. Dit komt omdat het doel voor mij onrealistisch was. Door doordeweeks goed op mijn voeding en beweging te kunnen letten, verbied ik mijzelf in het weekend niets. Op deze manier houd ik het prima vol. Het is niet zo dat ik dan helemaal los ga, maar een zakje chips of een taartje sta ik mijzelf zonder twijfel toe.

Wat bij mij ook echt helpt, is simpelweg voldoende eten. Hierdoor krijg je minder snel trek in de minder gezonde dingen. Ik eet  3 gewone maaltijden per dag met tussen iedere maaltijd iets kleins. De spijsvertering blijft hierdoor op gang en krijg ik minder snel een hongergevoel.

Wat helpt jou om een gezonde lifestyle vol te houden? Andere tips zijn altijd welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.