Waar is een lipscrub goed voor?

Onze lippen kunnen eigenlijk altijd wel een extra boost gebruiken. Dit kan vanuit jezelf zijn, door veel water te drinken om je vochtbalans op pijl te houden, maar natuurlijk ook door regelmatig lekker te smeren met jouw favoriete lippenbalsem. Zo nu en dan, en vooral met name in de koudere periodes, kunnen onze lippen niet zoveel hebben vanwege de kou en de droogte. Hierdoor ontstaan er velletjes die resulteren in gebarsten lippen and no one wants that. En in dit geval, komt een lipscrub perfect van pas!

Het doel van een lipscrub

Een lipscrub, ook wel een sugar scrub genoemd, is een pasta met suikerkorrels en verzorgende ingrediënten die gebruikt wordt op lippen die net even gerevived moeten worden in bijvoorbeeld koudere en gure periodes. Een lipscrub zorgt voor zachte en egale lippen, vrij van velletjes zodat jouw favoriete lipstick als boter over je lippen heen kan glijden. Naast dat een lipscrub dus goed is om je lippen soft en kissable te houden, zorgt het er ook voor dat de doorbloeding van de lippen gestimuleerd wordt zodat ze altijd een mooi tintje hebben. De velletjes die kunnen ontstaan zijn in een handomdraai verwijderd en dat zorgt er ook weer voor dat gebarsten lippen verleden tijd zijn. Het is in koude en gure periodes erg belangrijk om de lippen goed te onderhouden. De lippen zijn namelijk één van de kwetsbaarste gedeeltes van je lichaam die blootgesteld worden aan de verschillende weersomstandigheden. De lippen zijn dunner en vooral in de koudere periodes kunnen er velletjes ontstaan die evolueren naar gebarsten lippen.

En hoe gebruik je een lipscrub?

Een lipscrub komt vaak in een klein potje. Als je denkt dat je niet lang mee kunt doen, dan heb je het mis. Voor het scrubben van de lippen heb je namelijk niet veel nodig. Meer dan de grootte van een doperwt is al genoeg. Door dit aan te drukken op de lippen en vervolgens ronddraaiende bewegingen te maken met de vingertoppen, zorg je ervoor dat je de losse velletjes er gemakkelijk af-scrubt. Overtollige lipscrub kun je vaak van de lippen aflikken of verwijderen met een tissue.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.