Waarom heatprotectors belangrijk zijn voor je haar!

Iedereen doet het tegenwoordig; mooie krullen maken met de krultang of juist perfect glad en steil haar met de stijltang voor een feestje. Wat zat het toch prachtig die avond en wil je het liefst het resultaat behouden.  Je besluit je haar zo te laten want het blijft grotendeels ongeveer 2 á 3 dagen op deze manier in model. Soms spot je de dagen na het krullen/ stijlen een paar plukjes die weer ‘even’ bijgewerkt moeten worden en dat doe je. Tot dat het besef komt dat je stiekem elke dag je haar bewerkt met hitte.

Er zijn een heleboel verschillende tangen verkrijgbaar met verschillende soorten platen. Van metaal en chroom tot goud (metaal met een goudkleurige coating). In het begin werd de goudkleurige tang veelal door kappers gebruikt omdat men dacht dat deze de warmte gelijkmatig zou verdelen. Niets daarvan was waar en uiteindelijk kwam de keramische plaat in beeld die dat wel zou doen. Wat de keramische tangen net iets beter maakt is het feit dat het oppervlak ontzettend glad is en het haar er moeiteloos doorheen glijdt en er niet aan wordt ‘getrokken’.

Blijf je elke dag je haar behandelen met hitte, zal je op den duur de schade wel merken;

  • Je haar voelt droger aan
  • Je punten zijn gespleten
  • Je haar oogt pluizig
  • Je haarkleur loopt na het verven sneller terug
  • Je kapper adviseert dat er ineens iets meer afgeknipt moet worden

Een van deze voorbeelden zijn toch wel het laatste dat je wilt bereiken met je haar. Hoe goed een tang ook kan zijn, hitte heeft nou eenmaal een negatief effect op de conditie van het haar. Als gevolg hiervan werden producten ontwikkeld die het haar voorbereiden op en beschermen tegen hitte: de heatprotectors.

Een heatprotector zorgt voor een beschermlaagje om je haar heen en biedt weestand tot soms wel 230 graden. Spray een heatprotector gelijkmatig op vochtig haar en föhn het droog voordat je met een tang aan de slag gaat. Nat haar bewerken met een tang is echt not done aangezien nat haar de hitte langer vast houdt en je haar hierdoor onnodig extra beschadigd wordt.

Het gebruiken van een heatprotector is al een stap in de goede richting. Het aller beste is natuurlijk om je krultang of stijltang wat vaker in de la te laten liggen. Een heatprotector is namelijk geen medicijn maar stelt het beschadigen van je haar ietsje langer uit.

[showocproducts id=7113,5066]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.