Waarom kwasten wassen?

Kwasten wassen is niet het meest leuke onderdeel van lekker make-uppen. Sterker nog; de meesten slaan het compleet over. Ikzelf moet ook eerlijk bekennen dat het niet bepaald mijn hobby is en het zo lang mogelijk probeer uit te stellen. Toch is het belangrijk om hier enige regelmaat in te vinden. Ik ga je precies vertellen waarom en geef ik enkele handige tips! Enne.. ik weet bijna zeker dat je na dit artikel direct je kwasten beetpakt om ze eens een grondige beurt te geven!

Bacteriën

Dat vieze kwasten niet bepaald goed voor je zijn, hoef ik denk ik niet uit te leggen. Vuil trekt namelijk vuil aan. Grote kans dat als je jouw kwasten een lange tijd niet gereinigd hebt, er bacteriën in zitten. Denk eens in; je roteert onbewust elke dag met dezelfde vuile foundationkwast de foundation op je huid. In feite breng je naast een mooi laagje foundation ook een laagje bacteriën aan op je huid. Ieeek! Dit kan zorgen voor onzuiverheden en zelfs ontstekingen! Daarnaast dip je waarschijnlijk ook je kwasten in je make-up waardoor je deze automatisch besmet. Zonde, want hierdoor gaat je make-up sneller over datum en krijgen ze een vieze geur.

Duur

Sommige kwasten kosten een vermogen en verdienen het goed behandeld te worden. Ook puur omdat ze veel geld kosten, zou het fijn zijn als ze zo lang mogelijk meegaan. Dit betekent helaas dat je ze regelmatig moet reinigen. Van schonen kwasten heb je nou eenmaal langer plezier! Als je na maanden ineens beslist om je kwasten te wassen, heb je heel wat te boenen. Meer dan wanneer je het vaker tussendoor doet. Als je het echt té lang uitstelt, heb je kans dat je je kwasten niet eens meer echt schoon krijgt. Jammer want die moet je dan ook echt weggooien.

Meer is meer

Hoe meer kwasten je ook hebt, hoe meer je uiteindelijk moet reinigen. Je pakt namelijk sneller een andere vergelijkbare kwast. Resultaat als je echt alle kwasten hebt opgebruikt, je alles in één keer moet doen en  je een uur lang aan het reinigen bent. Beperk je kwastenset tot alleen echte musthaves. Geloof me; je hebt geen 50 kwasten nodig. Maximaal een stuk of 10 is meer dan voldoende. Hierdoor zijn ze sneller vies en ga je ze ook sneller reinigen!

zoeva kwasten

Brush cleaner of shampoo?

Heel veel merken verkopen naast hun kwastensets ook brush cleaners. Een brush cleaner is handig wanneer je even snel tussendoor wilt reinigen. Je doet wat product op een watje en wrijft ermee over je kwast. Door deze wrijvende beweging, blijft je kwast nagenoeg vaak droog en kun je het meteen erna weer gebruiken. Besef wel dat je met een brush cleaner alleen het oppervlak reinigt. Wil je echt je kwasten goed schoon krijgen, is een milde shampoo een aanrader. Zijn je kwasten echt mega vies, kun je ze ook vooraf eerst met olijfolie wassen. Vet verwijdert namelijk vet!

Ondersteboven

Was je kwasten altijd ondersteboven en dompel ze niet helemaal onderwater. Als je ze ondersteboven wast, trekt het water niet naar boven. De haartjes en het handvat laten hierdoor minder snel los. Laat je kwasten ook op deze manier drogen. Er zijn tegenwoordig hele fijne tools waaraan je de kwasten op zijn kop kunt laten drogen

[showocproducts id=3673,6519,8508]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.