Wat is het verschil tussen BB en CC cream?

In de moderne beautywereld zijn er tegenwoordig ontzettend veel make-up producten, dus het overzicht is makkelijk kwijtgeraakt. Van foundations, getinte crèmes en de mega bekende BB en CC Creams. Wat het verschil is tussen deze wonderen in een tube? The Make Up Spot legt het je uit!

Wat is het?
BB en CC Cream hebben beiden wat weg van een foundation. Een foundation is een term die de meeste beautylovers onder ons wel kennen als het gekleurde mengsel dat donkere kringen, oneffenheden en onzuiverheden bedekt en de huid een mooie egale uitstraling geeft. BB en CC Creams zijn getinte crèmes. Die in tegenstelling tot foundations, vaak meer verzorgende eigenschappen hebben. Deze soort crèmes zijn dus eigenlijk een combinatie van huidverzorgingsproducten en make-up. Echter is er wel een verschil tussen BB en CC Creams.

De BB-Cream
BB Cream is een afkorting voor Blemish Balm. Ieder cosmetisch merk heeft inmiddels wel zo’n getinte crème in het assortiment. De BB Cream werd rond 1950 ontwikkeld door een Duitse dermatoloog die het doel had om de beschadigde huid te beschermen en camoufleren. Dit waaide over naar Azië, waar het erg in trek was en resulteerde uiteindelijk erin om bij ons in de schappen te liggen. Deze getinte crème:

  • Egaliseert en verdoezelt oneffenheden en roodheden op de huid
  • Is vaak lichter dan een foundation
  • Bevat een hoge waarde van SPF om het gezicht te beschermen.

De CC-cream
De afkorting -CC Cream. Staat voor Colour Correcting en is bijna hetzelfde als BB Cream. Echter heeft CC Cream wel iets extra in zijn mars. Naast dat CC Cream ook oneffenheden en roodheden verdoezelt en SPF bevat, corrigeert deze crème vooral de huidskleur en heeft het daarom vaak ook een roze of groene tint.

Welke creme?
Nog steeds is er ontzettend veel keuze op het gebied van deze producten, The Make Up Spot helpt je daarom graag op weg.

Lily Lolo BB Cream 

De Lily Lolo BB Cream, verkrijgbaar in 3 kleuren, is een ontzettende fijne vegan friendly Blemish Balm die zorgt voor een lichte dekking. De crème bevat verzorgende ingrediënten in combinatie met anti-aging bestanddelen en blurt imperfecties op de huid door middel van mineralen en hydrateert voor een mooie gezonde gloed!


Deborah Milano BB Cream Foundation

De Deborah Milano BB Cream Foundation is een 5-in-1 BB Cream die de huid verzacht, dient als primer en imperfecties minimaliseert en verdoezelt. Ook deze BB Cream is voorzien van SPF 20 en beschermt daarmee de huid tegen UV straling.

Deborah Miano BB Cream Foundation
€ 10,95

Skin79 Dry Monkey Moisturizing BB Cream

De Skin79 Dry Monkey BB Cream SPF 50+ is een combinatie van foundation en verzorgende crème met UV-filter in één dat tegemoet komt aan de behoeften van eigenlijk alle huidtypen. Deze crème geeft een uitstekende dekking, is verzachtend en hydraterend, versnelt wondgenezing en irritatie, heeft een neutrale beige kleur en is verrijkt met bananenextract (rijk aan vitamine B), ananas- en papaja extract (rijk aan natuurlijke enzymen), banaan en mango (werkend hydraterend), beta-caroteen (provitamine A) en vitaminen E, C en PP. Verder bevat deze crème hyaluronzuur, dat de huid optimaal hydrateert en verstevigt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.