Zo herstel je beschadigd haar

beschadigd

Na het verven van je haar kan het haar aardig beschadigd zijn. Echter niet alleen door verven kan je haar beschadigd raken, dit kan ook komen door bijvoorbeeld zeewater of te veel stijlen of föhnen. Hitte is namelijk ook erg schadelijk voor je haar. Wij geven je een aantal tips waardoor je je beschadigde haar gelukkig weer kunt herstellen! 

Gebruik een hitte spray:

Om je haar te beschermen tegen hitte kun je gebruik maken van een heat protector, dit geeft je eigen haar een klein beschermlaagje tegen de hitte van onder andere de föhn, stijltang of krultang die je dagelijks gebruikt. 

Haarmasker:

Je haar heeft veel te voorduren, daarom is het aan te raden om regelmatig gebruik te maken van een haarmasker, dat ervoor zal zorgen dat je haar gezond en sterk blijft. Als je één keer in de week een haarmasker gebruikt, zal je haar er gezonder en glanzend uit zien. Ook zal het langzaam het beschadigde haar herstellen. 

Niet te vaak wassen:

Door je haar te vaak te wassen kan het nooit echt goed herstellen, je geeft het als het ware niet de ruimte om zijn eigen gezondheid op te bouwen. Je haar moet de tijd hebben om weer gezond te worden zonder dat een shampoo daarbij helpt. Natuurlijk moet je het wel wassen maar niet te vaak, vaak is maar 1 keer per week al genoeg. Het kan misschien wel even duren voordat je resultaat zal zien, maar het is het proberen en wachten waard! 

Kussensloop:

Ja, zelfs je kussensloop kan je haar s ’nachts beschadigen! Als je kussensloop namelijk te ruw is kan je haar daar ook snel van afbreken, vooral als je met je haar vast slaapt. Een satijnen of zijden kussensloop is zacht genoeg om je haar in de nacht te beschermen tegen het afbreken. En, ook al zijn die lange haren nogal vervelend in bed, probeer met je haar los te slapen! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.