4 DIY SOS tips bij beauty problemen

Voor ieder kwaaltje is er een middeltje te koop. Vaak gebeuren de raarste beauty probleempjes op momenten wanneer nét dat ene potje crème op is. Geen nood! Met standaard huis, tuin en keuken ingrediënten kom je al een heel eind! Let’s go!

Droge huid

Onder de douche kun je dit makkelijk aanpakken. Meng een eetlepel olijfolie met 2 volle scheppen suiker en een klein beetje citroensap. Scrub heel voorzichtig hiermee de huid. De suikerdeeltjes verwijderen de dode huidcellen zodat de nieuwe tevoorschijn kunnen komen. De citroensap werkt verwekend waardoor dit proces net iets makkelijker gaat en je niet hard hoeft te schuren. Olijfolie bevat vitamine E welke goed is voor de conditie van de huid en houdt de huid zacht!

Gechipte nagel

Yep, je nagellakremover is op, één nagel is gechipt en moet opgeknapt worden. Meng het sap van ongeveer 1,5 citroen met dezelfde hoeveelheid keukenazijn. Laat je nagel ondertussen weken in heet water. Doordrenk een watje met het citroenmengsel en wikkel deze met aluminiumfolie om je nagel heen. Laat dit enkele minuutjes zitten en je hebt op een natuurlijke manier je nagellak verwijderd!

Longlasting krul

Heb je van die wimpers die moeilijk krul vasthouden? Maak je wimperkrultang heet door er even van dicht bij op te föhnen. Doe dit vooral op het gedeelte die de krul maakt. Houd je wimpers net zo lang in de kruller totdat deze iets is afgekoeld. De krul is er nu letterlijk ingeperst!

Ingegroeide haartjes

Au! Ingegroeide haartjes kunnen ontzettend pijn doen. Beter blijf je er vanaf maar ik kan mij voorstellen dat je het open wilt halen. Neem vooraf een lekker bad of ga net iets langer onder de douche zodat de huid zacht en week wordt. Hierdoor beschadig je de huid minder. Ontsmet het ingegroeide haartje (en evt. de naald als je die gebruikt) met alcohol om besmetting te voorkomen voordat je eraan gaat zitten plukken.

Bron foto

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.