5 beste contourtips voor een slanker gezicht

Shapen en contouren doen we tegenwoordig bijna allemaal wel. Toch zie ik eerlijk gezegd heel vaak kleine beautyblunders op dat gebied. Ik ga vandaag 5 contourtips met jullie delen voor het beste en meest natuurlijke resultaat! Wist jij deze al?

Bronzer

De naam zegt het al; het bronzed je gezicht. Heel veel vrouwen gebruiken een bronzer om te shapen/ contouren. Laat de bronzer in je laatje liggen en kies voor echte contourproducten. Een bronzer is voor een gebruind effect en een contourproduct om schaduwen te creëren. Bronzers hebben vaak een warme ondertoon en contourproducten een koele.

Te donker

Kies een kleur die goed matcht met jouw huidskleur. Contouren betekent namelijk niet meteen dat je huid donkerder moet lijken. De kleur van je contourproduct is het mooist als deze overeenkomt met de kleur van een natuurlijke schaduw op je gezicht. Vaak is dit ongeveer 2 tinten donkerder.

Huidskleur

Contourproducten hebben duidelijk minder warmte in hun kleur. Niet iedere kleur is geschikt voor ieder huidskleur. Kies een koele kleur die afgestemd is op jouw huidskleur. Daarom zijn er ook altijd kleuren verkrijgbaar voor light, medium of dark. Als je goed kijkt, zie je ook verschil in contourkleuren!

Mat

Het is een echte no-go als je gaat shapen met een glanzend product. Glans benadrukt juist de plekken die je ermee aanzet in plaats van dat het voor een schaduw zorgt.

Less is more!

Hardcore shapen is niet geschikt voor normaal daglicht. Vaak zijn de lijnen die je hebt aangezet heel duidelijk zichtbaar. Op een feestje bij avondlicht of voor een fotoshoot kan het wel. Niet voor niets is het onmisbaar in de celeb en modellenwereld! Maar voor ons; keep it natural!

Bron foto

[showocproducts id=415,416,417]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.