Gezichtsscrubs en peelings: wat zijn de verschillen?
Door je huid regelmatig te scrubben of te peelen, geef je nieuwe huidcellen de kans om je huid te herstellen. Doe je dit te vaak, dan is de kans dat de huid kapot gaat of gevoelig wordt groot. Het is daarom erg belangrijk dat je rekening houdt met je huidtype. Hoe vetter de huid, hoe vaker je kan scrubben of exfoliëren. Maar, wat is nu echt het verschil tussen gezichtsscrub en een peeling? Lees snel verder!
Gezichtsscrub
Een gezichtsscrub bestaat uit kleine korreltjes gemengd met een lotion. Het voornaamste doel is het verwijderen van dode huidcellen. Als het alleen korreltjes zijn, is het natuurlijk veel te hard voor je huid. Hierdoor wordt het droog en kapot. Door de lotion wordt de huid zacht en schoon gescrubd. De huid is na gebruik niet alleen schoon, maar ook volledig herstelt. Als je een droge huid hebt, is het belangrijk om deze één tot twee keer in de maand grondig te scrubben. Als je een normale tot vette huid hebt kun je dit zeker eens per week doen. Een gezichtsscrub wordt ook wel een exfoiliating cream/scrub genoemd. Exfoliëren is namelijk het verwijderen van dode huidcellen. Het is belangrijk dat je dit doet, om te voorkomen dat de dode huidcellen zich opstapelen en je huid er uitgedroogd uit gaat zien.
Peeling
Een peeling heeft, in tegenstelling tot een gezichtsscrub, de eigenschappen van een masker. Een peeling verwijdert alleen het bovenste laagje van de huid, waardoor de bovenste laag weer egaal en glad wordt. In de peeling zit vaak een soort serum of reinigingsmelk die volledig door de huid wordt opgenomen. Het overgebleven serum kun je na het verwijderen van de peeling in je huid wrijven. Zo wordt je huid na de behandeling zacht en egaal achtergelaten. De peeling kun je wekelijks doen, maar het ligt er wel aan hoe droog je huid is. Het is namelijk belangrijk dat je het niet té vaak doet. Doe je dit wel, is de kans groot dat je de huid beschadigt of uitdroogt.