Waar is haarolie goed voor?

haarolie

Door de constant veranderende weersomstandigheden en het stylen van je haar, kan je haar ontzettend beschadigd raken. Om die reden produceert het een stuk minder natuurlijke oliën. Hierdoor kan het gaan uitdrogen en dat wil je natuurlijk niet! Lees snel waar haarolie goed voor is en welke je het beste kunt gebruiken.

Hydrateren en voeden

Haarolie is een ontzettend goed product om je haar mee te hydrateren. Het brengt het vochtpeil van je haar weer in balans en maakt het zacht. Vaak heeft een haarolie een heerlijk geurtje, bijvoorbeeld de Rose Hair & Body Oil van OUAI. Deze ruikt naar rozen, wie wilt dat nu niet?! Marokkaanse Argan Olie ruikt ook altijd heerlijk. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten. Het herstelt gespleten haarpunten en laat het haar weer glanzen. Het haarverzorgingsmerk John Masters Organics maakt veel gebruik van dit ingrediënt, het zit bijvoorbeeld in de John Masters Organics 100% Argan Oil.

haarolie
OUAI Rose Hair & Body Oil

Vochtig houden

Het is super belangrijk om je haar vochtig te houden. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een haarspray te gebruiken met een olie-textuur. Hiermee geef je je haar een intens verzorgende boost. Een haarspray hoeft er niet altijd voor te zorgen dat je haar de hele dag goed blijft zitten. Je hebt ook haarsprays die dezelfde werking hebben als een facial spray: het weer tot leven wekken van, in dit geval, je haar. Door een vochtboost wordt je haar helemaal verfrist en gerevitaliseerd. Zo komt het er minder droog en dof uit te zien. Hiervoor kun je het beste de Lee Stafford CoCo LoCo Coconut Spritz gebruiken.

haarolie
John Masters Organics 100% Argan Oil

Zonbescherming

Je haar merkt de gevolgen van te veel blootstelling aan de zon al snel. Het ziet er dof uit, voelt droog aan en is simpelweg beschadigd. Veel oliën bevatten daarom ook een bescherming tegen deze schadelijke effecten van de zon. Zo wordt er voorkomen dat je haar vooral ‘s zomers snel afbreekt of uitdroogt. Er bestaan ook oliën die je haar beschermen tegen zeewater en chloor. Als je haar regelmatig nat wordt door zeewater, heeft dit invloed op de haarkwaliteit. Je krijgt al snel blonde plukken en na een tijdje voelt het aan als touw. Dit voorkom je gemakkelijk door de juiste haarolie te gebruiken. Lucky you, want Leonor Greyl heeft een fantastische 3-in-1 olie uitgevonden: de Leonor Greyl Huile de Leonor Greyl. Het biedt bescherming tegen de zon, zeewater én chloor!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.