De ‘no make-up, make-up look’

De zomer is het perfecte seizoen om te experimenteren met de ‘no make-, make-up look’, aangezien het warme weer ons dwingt om heftige make-up achterwege te laten.

Bij de no make-up make-up look gaat het erom dat het lijkt – zoals de naam als zegt – alsof je geen make-up draagt. Hoewel, ik denk dat je dit altijd wel ziet, maar we gaan toch ons best ervoor doen om het zo min mogelijk te laten opvallen.

Ik laat je in een aantal simpele stappen zien hoe je deze basic look creëert.

1

Begin altijd met een schoon en gehydrateerd gezicht (Embryolisse is mijn favoriete dagcrème) en wacht daarna even een paar minuten voordat je met een dekkend product gaat beginnen.

2

The Balm tinted moisturizer is een goede optie voor een sheer dekking. Deze tinted moisturizer vereffent je huid en biedt ook nog wat extra verzorging. Je zit goed wanneer de meeste roodheden en verkleuringen in je gezicht gecorrigeerd zijn maar je nog wel bijvoorbeeld wat sproetjes kunt zien.

Pukkeltjes bedek je met wat extra concealer. Werk deze het liefst uit met de vinger zodat de warmte van je vinger het product laat versmelten met de huid. Heb je geen pukkels of grove oneffenheden, dan zou ik deze stap overslaan. Je gezicht hoef je slechts heel licht af te poederen, bijvoorbeeld met de W7 Banana Loose Powder. Het resultaat van deze poeder is heel natuurlijk.

3

Kies voor een neutrale kleur oogschaduw om je arcadeboog te definieren, maar wees zuinig. De aandacht moet naar je ogen worden getrokken en niet naar je oogschaduw 😉 Een matte bruine kleur zoals de Inglot Sculpting Powder is hier perfect voor.

4

Breng naar wens mascara aan. Niet te dik, slechts twee laagjes is voldoende.

5

Een blush is ook niet onbelangrijk. Zonder lijkt je gezicht wat vlak. Mijn voorkeur gaat uit naar een roze blush, eventueel met een shimmer erin. Dit breng je aan op de appeltjes van je wangen en werk je iets door naar je jukbeenderen. Ik gebruik hier Milani Dolce Pink.

7

Maak de look af met een onopvallende lipkleur. Liefst met een beetje glans.

In principe zou deze make-up je slechts een paar minuten moeten kosten. Als je haast hebt dan neem je gewoon  je lipgloss en blush mee en breng je die onderwerp aan.

Houd jij van de ‘no make-up, make-up look’?

Één reactie

  1. Lisa schreef:

    Prachtig ☺

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.