Hou je make-up koel!

In de zomer is het heel erg belangrijk om je make-up spulletjes buiten de warmte en zonlicht te houden. De producten smelten niet alleen maar worden zelfs minder lang houdbaar hierdoor. Natuurlijk helpt het al een handje als je ze thuis op een donkere plaats bewaard maar ik laat je zien welke producten je beter in de koelkast kunt bewaren!

 

Mascara

 

Mascara is misschien wel de belangrijkste. Mascara is vaak de boosdoener van ontstoken ogen. In de zon verandert de samenstelling van mascara door de warmte. Het droogt hierdoor niet alleen sneller uit maar wordt dan ook echt een broedplaats voor bacteriën.  Mascara’s zijn van nature van alle make-up producten het minst lang houdbaar. Ongeveer 3 maanden. Hup! Leg ze vanaf nu meteen in de koelkast en je hebt er langer plezier van!

 

Dagcrème

 

Ook dagcrème verandert (tijdelijk) van samenstelling als het aan de zon en warmte wordt bloodgesteld. Zou het niet heerlijk zijn om na een hete en zwoele zomernacht ‘sochtends een koele dagcrème aan te brengen? Naast dat je je huid verzorgt, wordt het ook nog eens verkoeld!

 

Lipgloss

 

Lipgloss is ook echt een hele belangrijke! Vooral transparante lipglossjes veranderen na een tijdje in een viezige gele kleur. Daarnaast krijgen ze op den duur een raar luchtje. Dit effect wordt versnelt door hitte. Warmte en vocht zijn de meest gewilde woonplaatsen van schimmels en bacteriën. Iehh! Dus vanaf nu gaan ook deze direct na gebruik de koelkast in om deze ongewenste huisdieren zolang mogelijk te vermijden.

 

Maskers

 

Precies hetzelfde wat voor de dagcrème geldt, geldt ook voor maskers. Verwen je warme zomerhuid af en toe met een boost aan vitaminen. Ben je verbrand of heb je rode plekjes in je gezicht, dan zijn koude maskertjes de perfecte manier om je huid te kalmeren!

 

Nagellak

 

Het is je vast al wel eens opgevallen dat wanneer je heerlijk buiten in het zonnetje je nagels aan het lakken bent, dat de nagellak met de seconde dikker en droger wordt. Snel verdunnen met nagellakremover kan, maar na 5 minuten ben je weer terug bij af. De textuur veranderd namelijk door de warmte. In de koelkast blijft de textuur perfect waardoor de nagellak vloeiend aangebracht kan worden.

 

Kortom: Ik denk dat je een klein schapje in de koelkast moet gaan innemen voor een paar beautyproducten. Ikzelf zet ze in een apart vakje in de deur naast de eieren. Het staat ook nog eens leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.