How to: Blush aanbrengen en ondertoon bepalen

Vroeger was een roze blush de norm en de enige kleur die toen verkrijgbaar was. Roze is vrouwenlijk en altijd goed werd toen gezegd. Pas veel later werd ontdekt dat andere kleuren ook een gezonde uitstraling gaven en bij sommigen zelfs beter stond. De rode en perzikkleurige blushes kwamen op de markt en zijn sindsdien nooit meer weggegaan. Maar zijn alle kleuren weggelegd voor iedereen en waar breng je blush precies aan? In deze tutorial vertel ik je daar alles over!

img_0844

De juiste ondertoon kiezen

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende kleuren blush verkrijgbaar. Ik kan mij daarom erg goed voorstellen dat je soms tussen de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke kleur moet je nou kiezen? Hierboven zie je een goed voorbeeld van een blush met een warme (boven) en koele (onder) ondertoon. Beiden uit de collectie van Sleek. Het bepalen van je ondertoon heeft alles te maken met het uitkiezen van een passende blush.

Koele ondertoon:

Een koele ondertoon heb je als zilveren sieraden het beste bij je passen en je aders aan de binnenkant van je arm neigen naar blauw. Vaak komt dit voor bij blauwe, groene of grijze ogen in combinatie met blond, bruin of zwart haar.

Warme ondertoon:

Een warme ondertoon heb je als gouden sieraden je beter staan en je aders aan de binnenkant van je arm neigen naar groen. Dit komt vaak voor bij lichtbruine en donkerbruine ogen in combinatie met blond, bruin of zwart haar.

img_0849

De kleur kiezen

Nu je de ondertoon hebt bepaald, is de volgende stap het kiezen van de kleur blush. Dit kun je het beste doen op basis van je huidskleur.

Licht:

Heb je een lichte huidskleur met een warme ondertoon? Ga voor een warm roze blush! Dit zorgt voor een mooie warme gezonde gloed. Bij een koele ondertoon adviseer ik een subtiel laagje fel rood/roze blush.

Medium:

Zacht oranje of perzikkleur staat het meest natuurlijk bij een warme ondertoon. Ga voor een lichte rooskleur als je een koele ondertoon hebt.

Donker:

Bij een donkere huid met warme ondertoon staan roodkleurige blushes erg goed. Heb je een koele ondertoon dan zou ik voor fel roze gaan. Felle kleuren staan prachtig bij donkere huidjes!

kwast

Aan de slag!

Waar breng je precies blush aan?  Blush breng je aan op de appeltjes van je wangen en werk je deze uit over je jukbeen richting de bovenkant van je oor. Hieronder zie je een voorbeeld van wat ik hiermee precies bedoel. Ik gebruik kwast #13 van Jack’s Beauty Line. Een schuin afgesneden blushkwast werkt heel prettig omdat deze de contouren van je gezicht volgt.

Stap 1:

Tik de kwast met blush altijd even af voordat je het gaat aanbrengen. Het teveel aan poeder valt er meteen af en zo voorkom je dat je meteen een grote ‘dot’ met kleur op je wangen krijgt.

Stap 2:

Breng in korte veegbewegingen als eerste blush aan op het appeltje van je wang. Weet je deze niet te vinden? Lach eens in de spiegel! De bolletje dat ontstaat wordt het appeltje van je wang genoemd.

Stap 3:

Veeg vanuit het appeltje van je wang het restant aan poeder over je jukbeen heen richting de bovenkant van je oor.

Is de kleur nog niet intens genoeg? Herhaal de stappen nog een keer. Less is more! Je kunt de kleur beter rustig opbouwen in plaats van teveel in een keer aanbrengen.

blush-voorbeeld

Tip!

Ook bij het aanbrengen van blush zijn er uitzonderingen bij een aantal gezichtsvormen. Blush aanbrengen is een onderdeel van het ‘shapen’ van je gezicht. De plaats waar je op gaat focussen kan dus iets afwijken van de standaard techniek.

Rond of vierkant gezicht:

Bij een rond of vierkant gezicht wil je vaak lengte creëren. Breng wat minder blush aan op de appeltjes van je wangen en focus je meer op je jukbeen richting de slapen voor een smaller gezichtsvorm.

Lang of rechthoekig gezicht:

Heb je een lang of rechthoekig gezicht? Breng dan juist wat meer blush aan op de appeltjes van je wangen dan op je jukbeen.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.