Make-up kwasten: waarvoor gebruik je ze?

make-up kwasten

Dagelijks maken we gebruik van diverse make-up kwasten en tools. Voor één ooglook worden er al minstens drie verschillende soorten kwasten gebruikt. En dan hebben we nog niet eens gesproken over het verschil in kwasten voor poeder en crème producten. Raak je al in de war? Geen paniek! The Make Up Spot legt jou haarfijn uit welke make-up borstels je het beste kunt gebruiken en waarvoor deze precies dienen.

Foundation aanbrengen doe je met..

Over het op de juiste manier aanbrengen van foundation zijn de meningen nogal verdeeld. Kijk eerst naar het type foundation waarmee je te maken hebt voordat je aan de slag gaat met kwasten of andere tools. Gebruik je een vloeibare foundation? Dan zou de Beautyblender een ultieme match kunnen zijn voor het egaal aanbrengen van het door jou gekozen product. De Beautyblender Original is een zachte spons in de vorm van een puntig ei. Deze make-up tool kan zowel droog als vochtig gebruikt worden voor het vlekkeloos aanbrengen van vloeibare make-up producten.

Hoewel de meerderheid voor een Beautyblender kiest zijn ook de plat afgesneden foundationkwasten erg populair voor het aanbrengen van foundation. Of je nu een foundation in crème- of poedervorm gebruikt, met een goede foundationkwast bereik je een zo natuurlijk en streeploos mogelijk resultaat. Kies wel altijd voor een kwast waarbij de haren dicht op elkaar zijn geplaatst. Zo voorkom je vlekken en strepen en maak je de huid zo glad mogelijk. De Nanshy F02 Flawless Foundation Flat Top Brush – Onyx Black is een voorbeeld van zo’n kwast. Deze kwast is gemaakt van synthetisch haar en hiermee verdoezel je alle ongewenste oneffenheden met een airbrushed finish als resultaat.

Make-up kwasten - foundation

Highlighter aanbrengen doe je met..

Net als foundation wordt ook highlighter met verschillende soorten kwasten aangebracht. Een fan brush is hier een populair voorbeeld van. Fan brushes zijn als het ware dunne waaierkwasten waarmee je highlighter heel precies en mooi kunt verdelen over je jukbeenderen. Met een fan brush bereik je over het algemeen een meer neutralere dekking. Dit type kwast is dus ideaal voor het creëren van een subtiele glow. De Morphe Brushes M495 Duo Deluxe Fan Brush is een stevige waaierkwast die samen is gesteld uit een mix van synthetische en natuurlijke haren. Met deze kwast breng je producten op poederbasis geleidelijk en subtiel aan. Daarnaast is de kwast ook te gebruiken voor het verwijderen van fall-out onder je ogen.

Naast fan brushes worden ook taps toelopende kwasten veel gebruikt voor het aanbrengen en verdelen van highlighter. Doordat de vorm van dit soort highlightkwasten een meer nauwkeurige tip hebben kan de highlighter intenser worden aangebracht. Ideaal voor een mooie aanwezige glow! De Sigma F35 Tapered Highlighter Brush is een voorbeeld van zo’n smalle taps toelopende kwast. Met deze kwast kun je niet alleen de jukbeenderen maar ook de neusbrug, het voorhoofd en de cupidoboog voorzien van een mooie glans. De kwast is gemaakt van bijzondere SigmaTechvezels die ervoor zorgen dat creamy en poederproducten niet door de kwast geabsorbeerd worden. Op deze manier heb je maar weinig product nodig voor het bereiken van het ultieme resultaat!

make-up kwasten - highlighter

Eyeliner aanbrengen doe je met..

Mocht je gebruik maken van een eyeliner pen dan kun je deze stap natuurlijk overslaan. Toch zijn er nog veel visagisten en beauty liefhebbers die gebruik maken van een gel liner uit een potje. Voor het creëren van de meest strak mogelijke lijn heb je natuurlijk een extreem dun kwastje nodig. Dit kan een schuin afgesneden kwast zijn of een kwast met een dunne taps toelopende punt. De Nanshy Precise Bent Eyeliner Brush – Onyx Black is, zoals de naam al verklapt, een gebogen kwast die zorgt voor een precieze applicatie van eyeliner. Dankzij de dunne tip is deze kwast heel handig voor het creëren van een strakke en dunne lijn. Om er voor te zorgen dat je niet per ongeluk je ooglid zwart kleurt tijdens de applicatie is de speciale buiging in de kwast gemaakt. Dit zou eventuele uitschieters moeten voorkomen.

Een ander type kwast waarmee eyeliner nauwkeurig aan kan worden gebracht is een schuin afgesneden kwastje. Zo een waarmee de meeste mensen ook hun wenkbrauwen inkleuren. Dankzij de brede schuin afgesneden tip kun je je eyeliner heel strak tegen de wimperrand plaatsen. Dit soort kwasten werken niet alleen goed met gel liners maar ook met poeder en vloeibare producten. De Sigma E68 Line Perfector is een stevige eyeliner kwast waarmee je zowel boven als onder je ogen een strak lijntje kunt zetten. Dankzij de vorm van deze kwast verloopt het zetten van een winged liner een stuk soepeler.

TIP: De Real Techniques Silicone Liner Brush is een siliconen eyeliner kwast met een extreem dunne tip. Hiermee zet je heel nauwkeurig een strakke eyeliner op je wimperrand. Daarnaast is de kwast heel makkelijk schoon te maken (en te houden) omdat deze geen haartjes heeft. De siliconen kwast is erg flexibel maar wel stevig genoeg. Deze glijdt over het bewegend ooglid en bereikt hiermee met gemak alle moeilijk bereikbare plekjes.

Make-up kwasten - eyeliner

Een full face make-up look maken doe je met..

Het is heerlijk om uren lang bezig te zijn met het creëren van de meest creatieve looks. Daarbij maak je natuurlijk gebruik van heel veel verschillende soorten make-up kwasten. Toch is het soms lastig om met zoveel kwasten tegelijk te werken. Je bent er altijd wel eentje kwijt en soms ontbreekt een belangrijk type kwast in je stash. Daarom is het handig om een make-up kwastenset te kopen. Op deze manier heb je alle belangrijke kwasten bij elkaar! Een kwastenset met daarin kwasten voor zowel de ogen als het gezicht is de BH Cosmetics Rose Quartz 9 Piece Brush Set. De handles van deze make-up borstels hebben een prachtige roze marble print. De make-up kwasten zelf zijn gemaakt van zacht synthetisch haar en helpen bij het professioneel aanbrengen van je make-up. De kwastenset bestaat uit vier gezichtskwasten en vijf kwasten voor het aanbrengen van oogmake-up. Ideaal!

Om ervoor te zorgen dat je je make-up kwasten écht niet meer kwijt raakt heeft Nanshy Brushes een mooie kwastenset samengesteld die je kunt opbergen in het bijgevoegde make-up tasje. De The Bare Necessities 9 Piece Brush Collection is een professionele kwastenset met daarin negen make-up borstels. De set bestaat uit vier kwasten voor het gezicht, drie kwasten voor het aanbrengen van oogschaduw en twee kwasten voor de wenkbrauwen. De make-up kwasten zijn gemaakt van zachte synthetische haren die zelfs lekker aanvoelen op de meest gevoelige huid. In de neplederen make-up tas kun je niet alleen je kwasten maar ook je favoriete make-up producten opbergen.

Make-up kwasten - sets

 

Één reactie

  1. Lisa schreef:

    Super handig artikel! Thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.