Make-up niet verwijderd? Dit is wat er gebeurt met je huid.

Zo’n ontzettend leuk avondje uit met je vriendinnen en je make-up heeft nog nooit zo fleeky eruitgezien. Het moment breekt aan dat je dan éindelijk weer in bed ligt, maar dan dringt het tot je door: je make-up zit er nog op! Eigenlijk weet je van jezelf dat je het even moet reinigen, maar voor deze ene keer doe je het toch maar niet. Iedereen is hier wel een keer guilty aan geweest. Maar in dit artikel gaan wij er eens bij stil staan wat voor effect het op de huid heeft als je de huid een keer niet reinigt.

De huid reinigen is heel belangrijk. Het zorgt voor een gezondere en minder vermoeide uitstraling én je bent ervan gegarandeerd dat iedere dag begonnen kan worden met een schoon canvas! En op dit canvas wil je natuurlijk niet dat er vuil of vet op ligt. Dus waarom is het dan zo belangrijk?

Een schone huid, is een mooie huid

We weten inmiddels dat een goede nachtrust veel bijdraagt aan de uitstraling van de huid, maar daarnaast kun je hier zelf ook een grote rol in spelen. Een beetje concealer hier en daar, een mooie egale huid met jouw favoriete foundation of getinte dagcrème en het belangrijkste: een goed skincare ritueel. De huid ’s ochtends reinigen zorgt ervoor dat afvalstoffen en vet die de huid tijdens de nachtrust produceert verwijderd worden. Ook zorgt een goed gereinigde huid ervoor dat gezichtscrèmes en serums beter opgenomen worden in de huid en hierdoor hun werk ook beter doen. Op zo’n schoon canvas zal jouw make-up ook stukken beter staan!

De huid ’s nachts reinigen kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de huid kan herstellen van alles dat de huid heeft moeten verduren op een dag. Make-up kan dan niet intrekken in de huid en je vermindert dan ook de kans op verstopte poriën, acne en andere huidproblemen.

De huid niet reinigen

Als de huid niet (regelmatig) gereinigd wordt, zorgt dit ervoor dat er huidproblemen kunnen ontstaan. Dagelijks make-up dragen en dit niet verwijderen, kun je vergelijken met plamuren: iedere keer als je weer wat op de huid smeert, vul je als het ware de poriën op en ontstaat er een laag vuil op de huid. Gezichtscrèmes hebben dan niet zo veel zin, omdat het veel te moeilijk de huid doordringt. De gezondheid van de huid gaat achteruit en het verouderingsproces wordt versneld.

Natuurlijk kan het gebeuren dat je het een keer vergeet je make-up eraf te halen, doe dit alleen niet te vaak. Leg in plaats daarvan een pakje vochtige make-up doekjes op je nachtkastje. Toch blijft het belangrijk om de huid regelmatig dieper te reinigen.

Onmisbare producten

Natuurlijk is er naast de vochtige make-up doekjes ook een ‘milde’ variant naast de vochtige make-up doekjes om het gezicht te reinigen zodat je binnen no-time je bed in kunt duiken. Hierbij zijn er een paar producten die je sowieso moet gebruiken:

Zorg voor een reiniger: The Make Up Spot heeft een breed assortiment met verschillende reinigers voor de verschillende huidtypes. Zo hebben wij voor bijvoorbeeld de normale huid de Embryolisse Lait-Crème Fluide Milk op basis van lotion. Maar ook een miccelair water als de Embryolisse Lotion Micellaire Make-up Remover is makkelijk en snel voor zowel oog-, lip- en gezichtsmake-up.

Zorg voor een toner: een goede toner haalt de laatste restjes make-up en achtergebleven product van het gezicht. Het is te vergelijken met een milde gezichtsreiniger, maar heeft meer verzorgende bestanddelen die jouw huid juist ondersteunen tijdens de nachtrust. Hiervoor zou je de Mario Badescu Aloe Vera Toner kunnen gebruiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.