Met welke bruintinten kun je het gezicht shapen?

Dat shapen helemaal hot is, hoef ik denk ik niet meer uit te leggen. Het is bij een groot aantal vrouwen al helemaal geïntegreerd in hun dagelijkse make-up routine. Tegenwoordig kun je hele fijne shape/ contourpalettes kopen met allerlei verschillende bruintinten. In dit artikel leg ik je uit waarvoor die bruintinten gebruikt kunnen worden.

bh-cosmetics-forever-nude-sculpt-glow-contouring-kits-light-medium3-500x500

Hierboven zie je een goed voorbeeld van zo’n palette. Dit is de BH Cosmetics Forever Nude Sculpt & Glow Contouring Kit. Ik zal kort uitleggen waarvoor de kleuren dienen:

De blush en de highlighter zijn denk ik algemeen bekend. De banana powder is een poeder met een gele ondertoon. Na het aanbrengen van foundation en concealer, kun je de banana powder onder je ogen aanbrengen voor een hele opgewekte uitstaling. De gele ondertoon zorgt namelijk ervoor dat donkere kringen en wallen een stuk minder opvallen. Kim Kardashian gebruikt het ook altijd!

Nu komen we bij de bruintinten. In principe zou je denken dat de warme contourkleur voor de huid met een warme ondertoon is en de koele contourkleur voor de huid met een koele ondertoon. Als je op deze manier te werk gaat zit je voor een groot deel goed!

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat wanneer je alleen een koele ondertoon gebruikt, je gezicht snel grauw oogt. Precies het tegenovergestelde geldt voor de warme bruintint. Deze zorgt juist voor een warme uitstraling. Teveel van één kleur is nooit goed. Mijn tip is, om beide bruintinten te gebruiken.

Get the look nog slanker lijken 4

De foto hierboven komt uit een artikel waarin ik een trucje laat zien over nóg slanker shapen. Deze kan ik goed gebruiken om te laten zien wat ik bedoel met het gebruiken van een koele en warme bruintint! Na het aanbrengen van foundation, oogt de huid nogal vlak zonder warmte en diepte. De warme contourkleur/ bronzer breng ik daarom aan langs de haarlijn, over mijn wangen, puntje van mijn neus en nek. Dit doe ik puur om er weer ‘gezond’ uit te zien. Om te shapen gebruik ik hierna pas de koele contourkleur. Je ziet op de foto heel duidelijk de koele kleur onder mijn jukbeen terwijl de rest mooi warm is. Het gezicht lijkt na het shapen niet meer grauw omdat er een warme basis onder zit! Je zult zien dat je gezicht er hierdoor veel natuurlijker uit gaat zien. Probeer het eens uit 😉

[showocproducts id=7520]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.