Welk mascaraborsteltje past bij jou?

Mascaraborsteltje

Er zijn veel verschillende mascara’s waar je uit kunt kiezen en ook de keuze qua mascaraborstels is reuze. De perfecte mascara vinden kan lastig zijn en ook het soort mascaraborsteltje heeft invloed op hoe lang de mascara blijft zitten en hoe gekruld jouw wimpers zijn. Wij vertellen je er in deze blog meer over!

Gebogen borsteltje

Het gebogen borsteltje buigt zich precies om je wimpers heen en lift de wimpers op. Zeker in combinatie met een wimperkruller krijg je de beste krul wanneer je een mascara gebruikt met een gebogen borsteltje. De truc is om de borstel tegen de wimperaanzet te duwen en vervolgens (in zigzag beweging) naar de puntjes van je wimpers toe te werken. Zowel de binnenste als buitenste wimpers neem je mee als je een gebogen borstel gebruikt. Met het puntje kun je daar nog extra de nadruk op leggen.

Kort borsteltje
Een kort mascaraborsteltje is perfect voor de onderste wimpers. Hoe groter het borsteltje, hoe groter de kans op vlekken. Een waterproof mascara is ideaal om de kleine wimpers onder je ogen te scheiden en te voorzien van een laag mascara.

Mascaraborsteltje
Inglot Long & Curly Mascara, Pixi LashLift 188 Mascara, Make-up Studio Mascara Ultimate Curl


Rond borsteltje

Voor maximaal volume is een rond borsteltje met lange haren of tandjes het beste omdat deze veel mascara oppikt en elke wimper meepakt. Extra dikte krijg je door het borsteltje tegen de wimperaanzet te duwen en zigzaggend het borsteltje naar boven te werken. 

Voor de kortere wimpers
Een kort borsteltje met dikke haartjes is perfect om bij je wimperaanzet te komen en om iedere wimper te voorzien van een goede laag mascara. Een mascara met een kort en rubberen borsteltje is een andere aanrader voor iemand met korte of fijne wimpers. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.