Welk type foundation past bij jou?

Weest eerlijk: foundation blijft toch een van de lastigste producten om aan te schaffen. Welke kleur moet je hebben, wat voor soort past bij je en met welke dekking? Hopelijk scheppen wij met dit artikel een beetje order in de foundationchaos!

vloeibare-foundation
Shop vloeibare foundation

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de meest gebruikte foundation is nog altijd vloeibare (liquid) foundation. Niet heel vreemd ook, want deze vorm van foundation is redelijk makkelijk en snel aan te brengen en geeft (als je het goed doet) een mooi natuurlijk resultaat. Vloeibare foundation is er op waterbasis en oliebasis, als je last hebt van een vettige huid kun je het beste kiezen voor vloeibare foundation op waterbasis.

Vloeibare foundation is er in veel verschillende prijsklassen en kun je aanbrengen met je vingers, make-up sponges of kwasten. Vloeibare foundation is er verder in verschillende dekkingen: van heel minimaal tot volledig dekkend.

mousse-foundation

Shop mousse foundation

Mousse foundation is iets minder gangbaar, ook omdat deze soort foundation zeker niet voor iedereen geschikt en wat moeilijker in gebruik is. Wanneer je bijvoorbeeld een droge huid en snel last van velletjes hebt, is mousse foundation geen aanrader. Mousse foundation heeft namelijk vaak een behoorlijk matte formule waardoor je droge huid juist geaccentueerd wordt en je ieder velletje ziet. Voordelen van mousse foundation zijn dat het een luchtige formule heeft en daarmee redelijk gewichtsloos aanvoelt en vaak een mooie volledige dekking geeft.

creme-powder
Shop creme to powder foundation

Zogenaamde Creme to Powder Foundation breng je aan als een creamy product dat vervolgens transformeert naar een matte, zijdezachte poedertextuur. Creme to powder foundaton geeft over het algemeen een vrij goede dekking (medium tot volledig) en een mooi matte en egale finish.

minerale-foundation
Shop Lily Lolo minerale foundation

Minerale foundation bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten, waardoor deze ook geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, kan minerale foundation een goed idee zijn omdat het de poriën niet verstopt en de mineralen een helende werking hebben op de huid. Minerale foundation kun je mooi in laagjes opbouwen om tot de gewenste dekking te komen en wordt heel makkelijk door de huid opgenomen.

stick-foundation

Shop stick foundation
Shop Max Factor Pan Stick

Foundation in stickvorm is er (nog) niet heel veel, maar is vooral heel handig om plaatselijk dekking te geven voor het verdoezelen van bijvoorbeeld pigmentvlekjes, moedervlekken en onzuiverheden. Foundation in stickvorm heeft een creamy textuur die zorgt voor maximale dekking en geeft een heel zacht en egaal resultaat. Overigens wordt foundation in stickvorm ook veel gebruikt om mee te contouren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.