Welke kleur oogschaduw past het beste bij mij?

oogschaduw kleur

Je wilt je oogkleur laten opvallen of wil dat de oogschaduw past bij de kleur van je haar. Het kan al met al best lang duren voordat je gevonden hebt welke oogschaduw het beste bij jou past. Deze tips zullen je op weg helpen de juiste kleuren te vinden!

Het vinden van een mooie kleur die bij je past kan onder andere door middel van je oogkleur. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten kleuren ogen, maar de meest voorkomende oogkleuren zijn bruin, blauw en groen.

Bruine ogen

Bij bruine ogen staan koele kleuren het beste, zoals roze, paars, groen en blauw. Deze oogkleur kan overigens ook natuurlijke kleuren en een goudkleurige shimmer heel mooi hebben.

Blauwe ogen

Bij blauwe ogen staan natuurlijke kleuren erg mooi, maar wat ook goed bij blauwe ogen kan is een oranjebruine kleur. Met deze kleur laat jij je mooie blauwe ogen goed naar voren komen. Koele kleuren kunnen ook heel mooi staan bij blauwe ogen, denk daarbij aan een lila of wat meer intens paarse kleur. Daarnaast is een koperkleur ook erg mooi en goed te combineren met natuurlijke tinten als je de look natuurlijker wil hebben.

oogschaduw kleur

Groene ogen

Als je groene ogen hebt kun je ze mooi laten opvallen met paars- en bruintinten. Als je wilt dat je oogkleur juist minder opvalt kun je gaan voor een oogschaduw met naturel kleuren die een oranje ondertoon hebben. Een gouden, koperen of lila shimmer staat ook erg mooi bij de groene oogkleur.

oogschaduw kleur

Natuurlijk zijn niet alle ogen hetzelfde, zo kun je ook een combinatie hebben van verschillende oogkleuren. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een mix hebt van bruine en groene ogen. Durf je geen contrastkleuren te gebruiken, dan kun je gaan voor een wat meer veilige weg door naturel tinten te gebruiken met bijvoorbeeld een shimmer er in. Leuk voor een party!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.