10 redenen om make-up te dragen

Er zijn zat redenen om geen make-up te dragen. Vaak zijn er ook misvattingen over het dragen van make-up. Velen denken dat hij of zij niet zonder naar buiten durft of dat het verschil enorm groot is zodra het eraf gehaald wordt. Negen van de tien keer schuilen er hele andere dingen achter en die zijn voor iedereen persoonlijk. Vandaag in dit artikel: 10 redenen om make-up te dragen!

1 Zelfverzekerd

Vaak geeft make-up een zelfverzekerd gevoel. Make-up kan mooie delen van het gezicht accentueren en dat kan een fijn gevoel geven! Als je even niet lekker in je vel zit, is dat ook vaak te zien aan je uitstraling. Make-up kan dat een beetje veranderen. Als je er moe en futloos uitziet en je kijkt in de spiegel, dan kun je je wel voorstellen dat je gevoel er niet beter van wordt. Heb je jezelf mooi gemaakt en je kijkt in de spiegel, geeft dat vaak een fijn gevoel!

2 Onzuiverheden

Heb je last van onzuiverheden, dan begrijp je dit als geen ander. Het liefst stop je deze weg en breng je daarom een laagje foundation aan.  Soms gaat het zo ver dat sommigen liever thuisblijven. Make-up egaliseert de teint en kan een fijne illusie geven dat de onzuiverheden er even niet zijn.  Hierover verschillen veel meningen of dat het nou goed is voor je huid of niet. Maar zeg eens eerlijk; als jij veel onzuiverheden zou hebben, wat zou jij doen?

3 Boyfriend

Mooi maken doe je vaak voor jezelf. Soms is het leuk om het ook eens voor een ander te doen! Ga je een avondje uit of heb je een eerste date? Natuurlijk wil je dan op je mooist zijn! Het is alleen belangrijk dat je goed doseert en geen plamuurlaag aanbrengt.

4 Onbezorgd

Make-up en andere cosmetische tools geven een onbezorgd gevoel. Door haarlak zit bijvoorbeeldde hele dag je haar in model en hoef je daar geen rekening meer mee te houden. Dat geldt ook voor make-up! Mascara zorgt de hele dag voor prachtige wimpers en blush voor een stralende blos op je wangen.

5 Ontspannen

Soms is het gewoon heerlijk om te tutten. Even een uurtje voor jezelf en ondertussen jezelf verwennen met de mooiste producten op je huid. Het aanbrengen van make-up kan heel ontspannend zijn!

6 Kleding

Bij een mooie outfit hoort een bijpassend make-upje! Niets is mooier als je make-up matcht met bijvoorbeeld je accesoires. Niets is toch leuker als fashionista om alles tot in de puntjes te stylen?

7 Huidafwijkingen

Niet alleen onzuiverheden kunnen leiden tot het dragen van make-up. Hele erge donkere kringen, pigmentproblemen of zelfs brandwonden willen de meesten bedekken.

8 Fun

Echte make-up liefhebbers dragen het gewoon voor de fun en passie!

9 Gezond

Ben je bijvoorbeeld heel bleek? Dan kan een tintje in je gezicht een gezonde uitstraling geven! Zelfs een klein beetje concealer of blush kan al wonderen doen!

10 Werk

Soms zijn het zelfs voorschriften om make-up te dragen! Werk je in de cosmetica branche of bijvoorbeeld als stewardess? Dan ben je het waarschijnlijk verplicht!

Één reactie

  1. UnicornDamien schreef:

    Ik heb nog een nummer 11: Because I wanna look sassy and sickening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.